Mititelu vrea un stadion nou în locul arenei Ion Oblemenco! Vezi lista cu doleanţele Ştiinţei pentru a reveni la Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul Universitatea Craiova a făcut un prim pas pentru ca echipa să joace din nou în Bănie.

O delegaţie formată din preşedintele de onoare Corneliu Andrei Stroe, preşedintele clubului Ion Geolgău şi antrenorul Aurel Ţicleanu se va întâlni mâine cu autorităţile locale pentru a stabili datele unei concilieri.

Conform editie.ro, conducerea Universităţii Craiova a depus în această după-amiază o adresă către Consiliul Local prin care propune semnarea unui nou contract de folosire a stadionului Ion Oblemenco.

Iată textul integral al adresei în care sunt prezentate, pe puncte, doleanţele clubului.

În atenţia: Consiliului Local al Municipiului Craiova

Spre ştiinţa: D-lui Mărinică Dincă
Primarul Municipiului Craiova

Prin prezenta vă expunem doleanţele noastre cu privire la realizarea unui alt tip de colaborare între Fotbal Club Universitatea Craiova şi Consiliul Local al Municipiului Craiova.

Solicitările noastre nu sunt aberante, nu constituie un moft, ci reprezintă dorinţa unei stări de normalitate în ceea ce priveşte relaţia FC Universitatea Craiova - Consiliul Local al Municipiului Craiova.

Cererile noastre au în spate sute de mii de simpatizanţi ai acestui club şi, implicit, un număr mare de cetăţeni ai municipiului Craiova, oameni cu drept de vot care, prin dorinţa lor manifestată evervescent, creează o legitimitate deplină a acestor năzuinţe.

Suntem interesaţi să încheiem un protocol cu Consiliul Local al Municipiului Craiova în vederea clarificării şi stabilirii relaţiei dintre cele două părţi pe termen lung.

Dorim din partea Consiliului Local următoarele angajamente asumate printr-un protocol semnat de ambele părţi şi validat în regim de urgenţă în Consiliul Local al Municipiului Craiova:

1. Încheierea unui contract de închiriere care să fie valabil începând cu 01 octombrie 2010, pentru folosirea în exclusivitate de către Fotbal Club Universitatea Craiova, în următoarele condiţii:
a) contract pe termen nelimitat
b) chiria lunară de 1 (unu) EURO
c) garantarea prin contract ca chiriaşul nu mai plăteşte altă taxă sau impozit
d) suportarea de către Consiliul Local a utilităţilor (apă, canal, curent), precum şi paza de noapte.

2. Asumarea de către Consiliul Local a angajamentului de a aduce îmbunătăţiri sumare stadionului, în următoarele etape:
a) 27.000 de scaune noi, schimbate până cel mai târziu la 30 octombrie 2010
b) repararea şi salubrizarea toaletelor publice de la stadion până la 30 septembrie 2010
c) repararea gradenelor de acces până cel mai târziu la 30 noiembrie 2010
d) schimbarea tabelei de marcaj cu una de înaltă performanţă până cel mai târziu la 15 martie 2011
.e) schimbarea gardului exterior de la stadion până cel mai târziu la 15 martie 2011

3. Asumarea de către Consiliul Local a obligaţiei ca primăria să asigure o zi pe săptămână personal din cadrul regiilor pe care le administrează pentru întreţinerea şi curăţenia stadionului.



4. Organizarea unui referendum până cel mai târziu la 31 decembrie 2010 în care cetăţenii municipiului Craiova să fie consultaţi cu privire dacă este necesar sau nu ca, pe actualul stadion Ion Oblemenco (foto sus), să se construiască unul nou, pe termen mediu de maxim trei ani de la data organizării referendumului, după modelul celui din oraşul Cluj Napoca.

În situaţia în care, în urma referendumului, cetăţenii hotărăsc prin vot majoritar să se construiască noul stadion, atunci lucrările prevăzute la punctul 2, literele c) şi e) nu mai sunt necesare.
în situaţia în care reprezentanţii oraşului Craiova sunt de acord cu aceste solicitări de bun-simţ, clubul FC Universitatea Craiova renunţă la solicitarea de restituire a sumelor investite în stadionul Ion Oblemenco în valoare de 2,5 milioane Euro.

image

De asemenea, în situaţia în care se votează şi se acceptă acest protocol, ne obligăm să achităm imediat aşa-zisele restanţe cu privire la contractul de concesiune.

Pentru organizarea meciului cu CFR Cluj, primarul poate să elibereze o dispensă şi în baza acestei dispense putem obţine dreptul de joc.
Pentru acest lucru, această dispensă ne trebuie eliberată până la data de 16.07.2010.

De asemenea, şedinţa extraordinară a Consiliului Local trebuie convocată pentru luni, 19.07.2010.

Încheiem cu speranţa că membrii Consiliului Local şi Primarul Municipiului Craiova vor da curs acestei propuneri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite