Găman, noul căpitan al Craiovei! Vezi cum l-a impus Mititelu în echipă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la meciul din optimile Cupei României cu Pandurii, noul lider al Ştiinţei a devenit Valerică Găman. Decizia de a schimba căpitanul echipei i-a aparţinut lui Victor Piţurcă, acesta făcând anunţul în vestiarul de la Târgu-Jiu.

Universitatea Craiova a obţinut joi seară un loc în sferturile de finală ale Cupei României, dar s-a ales şi cu un nou căpitan.

Managerul Piţurcă a luat decizia de a-i da lui Valerică Găman banderola purtată până acum de Andrei Prepeliţă, anunţul fiind făcut în vestiar, înainte de meciul cu Pandurii, de la Târgu-Jiu.

Fostul selecţioner i-a transmis lui Prepeliţă să nu se supere şi să nu ia decizia sa ca pe o pedeapsă. Mijlocaşul s-a conformat, a şi marcat cu Pandurii, arătând că respectă hotărârea antrenorului. „Nu m-am născut căpitan“, a spus „Prepe“, care preluase banderola de la Florin Costea.  

A mai fost căpitan cu Lupeni

„Walter“ a mai fost căpitanul Ştiinţei în Cupă, la meciul din şaisprezecimi cu Minerul Lupeni, când a şi marcat, dar atunci doar pentru că a lipsit Prepeliţă.

Acum, fundaşul de 21 de ani a devenit noul lider din teren al alb-albaştrilor, semn că este apreciat de Victor Piţurcă. De altfel, fostul selecţioner l-a şi anunţat pe Valerică Găman (foto jos, în postura de căpitan ) drept singurul jucător netransferabil de la Universitatea şi tot el a fost cel care l-a convocat, în premieră, la naţionala mare.      

image

Domnul Piţurcă mi-a mai dat banderola. Este o responsabilitate în plus, dar asta nu te face şi mai important, toţi suntem importanţi la echipă. În felul său, fiecare dintre cei 11 este căpitan în timpul meciului“, a spus Găman.

Sunt mândru că joc la un club de tradiţie cum este Universitatea! Dacă nea Piţi a anunţat că nu plec, atunci măcar atât cât rămân să încercăm să facem o treabă cât mai bună împreună“, a adăugat fundaşul craiovean.

A fost impus în echipă de Mititelu

Valerică Găman a debutat în prima ligă la 8 martie 2008, la Uziceni (Unirea - Craiova 2-2), dar abia din sezonul următor a prins primul unsprezece. Pentru asta, patronul Mititelu a forţat mâna antrenorului de atunci, Nicolo Napoli.

Odată intrat în echipă, tânărul fundaş nu şi-a mai pierdut locul, mai mult, el având cea mai rapidă ascensiune din fotbalul românesc, în numai şase luni ajungând din Liga a IV-a direct la naţionala mare.

La 19 ani, Găman a fost convocat de Piţurcă pentru meciul oficial cu Franţa, din preliminariile CM 2010, însă nu a apucat să debuteze. A făcut-o ulterior la tineret, devenind jucător de bază în trupa lui Emil Săndoi, pentru care a jucat în toate partidele din campaniile de calificare la ultimele două turnee finale de tineret, ratate însă la mustaţă, după ultimul meci.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite