Găman, marcat de eşecul din preliminarii: „Mă va urmări mult timp această ratare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ratarea calificării la Campionatul European de tineret din 2011 l-a marcat pe fundaşul Universităţii Craiova, Valerică Găman, integralist în trupa lui Emil Săndoi, în această campanie.

A fost primul nostru examen de maximă importanţă şi pe mine mă va urmări mult timp această ratare“, a afirmat Găman după remiza de la Botoşani cu Anglia, 0-0, care i-a calificat pe britanici la turneul final graţie victoriei din tur, scor 2-1.

De la Ştiinţa, au mai fost titulari în meciul retur cu Anglia Lung junior şi Bărboianu, iar Gângioveanu a intrat după pauză. Mihai Costea, accidentat, nu a putut intra în calculele lui Săndoi.

Calificarea s-a pierdut în Anglia şi regret enorm acest lucru, deoarece cred că ne-am ridicat la valoarea adversarului“, a spus şi Emil Săndoi.

Acesta are susţinerea FRF, care ar vrea să îl păstreze în funcţie pentru un nou mandat, dar Săndoi e tentat totuşi să preia o echipă de club, fiind de părere că aceasta i-ar oferi mai multe posibilităţi de exprimare ca antrenor.

Suntem trişti pentru aceşti băieţi. Acel 2-1 din Anglia ne-a costat. Dacă nu luam al doilea gol şi cu rezultatul din retur, eram calificaţi. I-am felicitat la vestiar pentru modul cum au jucat. Nu cred că vor fi afectaţi de acest eşec. Sunt jucători profesionişti şi îşi câştigă banii pe teren“, crede directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu.

La rândul său, Mircea Sandu plânge după generaţia lui Torje. Preşedintele FRF este de părere că echipa antrenată de Săndoi ar fi meritat calificarea la turneul final din 2011. „Este un păcat că nu am reuşit să obţinem un egal acolo, pentru că aici ar fi fost alt meci. Această generaţie merita o calificare, şi au făcut tot ce a fost posibil“, a spus Sandu.

Tineretul va lua din nou startul într-o competiţie oficială în toamna anului viitor. Atunci vor debuta calificările pentru CE 2013, la care vor avea drept de joc fotbaliştii născuţi după 1 ianuarie 1990. Din lotul actual doar Alexe, Onicaş şi Râpă îndeplinesc această condiţie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite