Boc: „Atmosferă ca pe «Central» nu era niciunde în România! Acum prea mulţi vor să câştige de pe urma Craiovei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul internaţional Alexandru Boc, în prezent vicepreşedinte la LPF, nu poate uita perioada în care a jucat la Universitatea Craiova şi în care a obţinut primul titlu din istoria grupării oltene, în 1974.

Boc a rememorat, într-un interviu acordat pentru GdS, atmosfera de pe actualul stadion Ion Oblemenco, părăsit acum de Ştiinţa pentru Municipalul din Severin.

Atmosfera de pe fostul Central - unde eu am jucat câteva sezoane - nu era niciunde în România! În cariera mea de fotbalist am jucat în provincie şi am câştigat două titluri cu acelaşi antrenor, Duţu Cernăianu, cu Petrolul (1966,) şi Universitatea Craiova (1974) şi în Capitală (la Dinamo, Sportul Studenţesc şi Rapid), dar atmosferă ca la Craiova nu am întâlnit în altă parte“, a afirmat Sandu Boc.

„Motivul principal pentru care mi-am dorit să joc la Universitatea Craiova a fost pentru suporteri! Îi tot spuneam lui Nelu Oblemenco că abia aştept să joc în culorile alb-albastre pe un Central arhiplin, cu ovaţiile şi încurajările fantasticilor suporteri ai Ştiinţei. Echipa şi suporterii de pe fostul Central alcătuiau o adevărată familie!“, a mai spus Boc.

Actualul oficial LPF crede că ruptura dintre suporteri şi Universitatea Craiova trebuie neapărat „reparată“.

La Universitatea se întâmplă ceva, nu prea-mi dau bine seama. În ultimii ani, cu excepţia campionatului 2008/2009, Ştiinţa n-a reuşit decât să evite retrogradarea. Este destul de ciudat. Craiova are lot destul de valoros, tânăr, echipa începe bine, dar apoi se întâmplă ceva! Am impresia că prea multă lume vrea să câştige de pe urma acestei echipe. Nimeni nu are răbdare să se facă performanţă! Se vând jucători, se schimbă antrenorii, nu există linişte şi stabilitate financiară ş.a.m.d.“, a adăugat fostul internaţional.

Cu un buget real pentru performanţă, cu stabilitate din toate punctele de vedere şi fără scandaluri se poate face performanţă. Uitaţi-vă la CFR Cluj!“, a încheiat Alexandru Boc.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite