Crăciun după gratii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lui Cornel Penescu nu-i vine să creadă nici acum ce coşmar trăieşte
Lui Cornel Penescu nu-i vine să creadă nici acum ce coşmar trăieşte

Cornel Penescu a primit, în celula sa din închisoarea Mărgineni, la 25 decembrie, sarmale şi tobă de la familia sa. Din cauza lipsei de activitate fizică, finanţatorul Argeşului s-a îngrăşat 11 kilograme. Anul 2009 a fost unul extrem de greu pentru familia Penescu. Coşmarul a început în primăvară, atunci când omul de afaceri Cornel Penescu a fost arestat.

„Nici acum nu m-am obişnuit fără tata în casă. Mi-este greu. Şi eu, şi mama, şi sora mea mai mică suferim mult, dar trebuie să trecem peste asta", a mărturisit Andrei Penescu, fiul patronului piteştean.

Juniorul spune că nici nu a simţit că au venit Sărbătorile: "Nu am făcut brad acasă, dar nici la sediul firmei. Pentru ce să împodobesc casa, că mai rău îmi fac când ştiu că tata nu e cu noi. Crăciunul fără el a fost groaznic. În trecut nu eram aşa înnebuniţi după cadouri şi nebunii de genul ăsta, dar cel mai important lucru era că ne strângeam toţi. Tata nu mi-a cumpărat niciodată ceva extravagant. Din contră, m-a pus să muncesc de mic. În clasa a şasea mă trimitea să vând în târg saci, ca să fac rost de bani de buzunar. Mai târziu, am făcut două credite pe numele mamei şi mi-am luat două maşini, le-am făcut taxiuri şi aşa am făcut rost de bani să-mi cumpăr şi eu haine mai de fiţe, un telefon mai bun...".

Andrei, însoţit de mama sa, de soră şi de unchi au fost în vizită la patronul celor de la FC Argeş, chiar pe 25 decembrie. "În cele 30 de minute cât am stat cu el, am vorbit de orice, mai puţin de fotbal. În momentele alea nici nu ştim ce să povestim mai repede. I-am dus şi lui mâncare tradiţională, sarmale, tobă... să simtă cât de cât că e sărbătoare. Dar la el sunt nişte reguli extrem de stricte în ceea ce priveşte mâncarea. De exemplu, nu avem voie să-i ducem carne cu os", a explicat puştiul.

La Penitenciarul Mărgineni, în arest, e înghesuială mare în celula în care a fost încarcerat finanţatorul din Trivale. Cornel Penescu împarte puţinul spaţiu dintre cei patru pereţi cu alţi 11 deţinuţi. „Au paturi suprapuse, dar de-abia au loc să se mişte. Nu ştiu exact pentru ce sunt închişi toţi, am reţinut doar că unul dintre ei este acuzat pentru omor multiplu", ne-a dezvăluit Andrei.

Fiul omului de afaceri susţine că tatăl său a a luat în greutate în cele opt luni de când este în arest: „La început a fost şocul puternic. A slăbit câteva kilograme, însă, ulterior, a început să se îngraşe. Acum are 11 kilograme în plus faţă de câte avea când a intrat la puşcărie. Nici nu are cum să nu se îngraşe pentru că stă toată ziua şi se odihneşte şi mănâncă. Doar din când în când mai iese şi aleargă. Dar destul de rar. El era obişnuit să facă jogging în fiecare dimineaţă. Alerga cu mama şi cu câinii în pădure".

Andrei aşteaptă 750.000 de euro de la Gigi Becali

Lucrurile la echipă nu merg însă foarte bine, mai ales după plecarea antrenorului Ionuţ Badea, care a semnat cu Internaţional Curtea de Argeş. „Jucătorii mei cum nu primesc banii, cum intră în grevă. Dacă era tata, aşa ceva nu s-ar fi întâmplat niciodată. Avem şi noi probleme cu banii, ca toate celelalte echipe.", se „plânge" Penescu jr Andrei aşteaptă ca patronul Stelei să-i vireze în cont datoria pentru Cristi Tănase pentru a-şi rezolva o parte dintre problemele financiare:

"Gigi Becali trebuie să-mi dea 750.000 de euro. Cu banii ăştia ţinem câteva luni echipa. Eu îl înţeleg că este criză, dar pe mine nu mă prea înţeleg băieţii".

No title
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite