Costică Ştefănescu: „Din păcate, Ştiinţa va retrograda!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta mare glorie a oltenilor îl vede pe Adrian Mititelu drept principalul vinovat pentru situaţia în care a ajuns clubul şi spune că echipa n-are niciun viitor cu actualul patron. Costică Ştefănescu a jucat 13 ani pentru Ştiinţa, cu care a câştigat trei titluri şi patru Cupe ale României. El a acordat un interviu, în exclusivitate, pentru „Adevărul“.

„Adevărul": Cum comentaţi situaţia actuală de la Craiova?

Costică Ştefănescu: Din păcate pentru Universitatea, care e la două puncte de locurile retrogradabile, nu se anunţă vremuri bune. De ce spun asta? Păi, există datorii foarte mari, au plecat mulţi jucători şi lotul e acum destul de subţire. În plus, pregătirea pe care echipa o face acum la Băile Govora nu mi se pare cea mai potrivită. Relaţia antrenorului cu elevii nu se anunţă una foarte bună pe fondul neajunsurilor financiare, iar, peste toate acestea, mai există şi o mare problemă cu suporterii, care, înţeleg, sunt destul de supăraţi din cauza modului în care Adrian Mititelu l-a înlăturat de la echipă pe Victor Piţurcă.

Vă aşteptaţi ca mandatul lui Piţurcă să se încheie atât de repede?

Sunt mâhnit de ceea ce i s-a întâmplat lui Piţurcă. Mititelu a făcut din nou o mare greşeală. Piţi avea intenţii bune, a adus bani de acasă, iar patronul l-a dat afară, tocmai când echipa părea că revenise pe un drum bun. Toată lumea credea că Piţurcă va rezolva toate problemele Craiovei, dar, din păcate, s-a dovedit că nici măcar el, un antrenor foarte bun, nu poate să reuşească la Universitatea. Acolo e greu de lucrat. Pentru Craiova actuală nu există un antrenor perfect!

De ce spuneţi asta?

Problema este patronul. El s-a băgat peste toţi antrenorii şi nu i-a lăsat să-şi facă treaba. Pe la Craiova au trecut cel puţin 12-13 antrenori în ultimii cinci ani şi niciunul nu a fost bun, pentru că acolo patronul centrează şi tot el dă cu capul. Oricum, o să i se înfunde în curând. Mititelu i‑a făcut lui Piţurcă o mare golănie pe care a mai comis‑o şi cu alţi antrenori. Nu l-a dat afară, ci l-a suspendat ca să nu-i plătească cinci milioane de euro despăgubiri. Părerea mea e că de data asta va plăti pentru că Piţurcă a avut un contract beton.

Sunteţi de părere că Universitatea ar avea nevoie de un alt patron?

Aud mereu că, dacă ar pleca Mititelu, n-ar veni nimeni. Eu zic că ar fi bătălie mare pentru cumpărarea clubului. Sunt mulţi care doresc să investească la Craiova...

Cine sunt aceşti oameni şi de ce nu vine nimeni lângă Mititelu?

Nu vrea nimeni să se asocieze cu Mititelu, ăsta e adevărul. Există oameni cu bani în Craiova, nu le dau numele. Chiar şi autorităţile locale ar putea şi ar vrea să ajute echipa, dar, spun din nou, nu cred că îşi doresc o asociere cu actualul patron.

Care credeţi că ar trebui să fie obiectivul oltenilor în retur?

Ar fi absurd ca vreunul dintre oamenii care sunt acum la Craiova să se mai gândească la cupele europene sau la orice altă performanţă. Obiectivul ar trebui să fie menţinerea în Liga I, însă, din păcate, văd echipa într-o situaţie fără ieşire. Nu există perspective şi cred că Universitatea Craiova va retrograda la finalul acestui sezon. Îmi pare foarte rău că a trebuit să spun asta...

490 de meciuri a bifat Costică Ştefănescu în Liga I, fiind jucătorul cu cele mai multe prezenţe pe prima scenă fotbalistică a ţării.

Oltenii, remiză  în primul amical

Elevii lui Nicolo Napoli au disputat, ieri, primul amical din acest an în compania celor de la CSM Râmnicu Vâlcea (locul 10, seria 2 a Ligii a II-a), scor 1-1. Din primul "11" al Universităţii Craiova au lipsit "rebelii" Găman şi Bărboianu, ei fiind înlocuiţi de Ciucă şi de Radu Barbu. Ştiinţa a evoluat în formula: S. Lung jr - Buleică, R. Barbu, Ciucă, Buşu - Prepeliţă, D. Lopez, Gângioveanu - M. Costea, Bujor, Stoianof. Oltenii au fost conduşi după ce Balauru a marcat din penalty, dar rezerva Mihai Roman a adus egalarea. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite