Cosmin Năstăsie: „Acum, Dinamo e casa mea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijlocaşul explică de ce a ales să joace pentru roş-albi după şapte ani petrecuţi la Piteşti şi vorbeşte despre posibilul adversar din Liga Europa, Khazar Lankaran, echipă pe care a învins-o când juca la FC Argeş. În 2005, Năstăsie a înscris golul prin care piteştenii au învins Dinamo chiar în „Ştefan cel Mare“. „A fost un gol norocos“, spune modest fotbalistul de 27 de ani.

„Adevărul": Ai semnat un contract pe cinci sezoane, ceea ce înseamnă că la finalul acordului vei avea 32 de ani. Te retragi din „Ştefan cel Mare"?

Cosmin Năstăsie: Nu ştiu ce va aduce ziua de mâine, dar ceea ce se va întâmpla peste cinci ani. Pentru mine e important să joc cât mai mult şi vă asigur că voi face tot ce depinde de mine pentru ca Dinamo să-şi îndeplinească obiectivele.

Ai activat şapte sezoane la FC Argeş. Dacă acolo nu erau probleme financiare, ai fi părăsit echipa?

Da fiindcă era momentul pentru o schimbare. La Piteşti am crescut ca jucător, iar la FC Argeş am trăit cele mai frumoase momente din carieră. Din păcate, în ultimul timp au fost şi multe episoade neplăcute. Acum, Dinamo e casa mea şi mă bucur că am ajuns aici pentru că de mic ţin cu acest club.

Pe ce post te simţi cel mai bine: în spatele vârfurilor sau ca mijlocaş dreapta?

La început, la juniori, şi în primii trei ani la FC Argeş, am jucat ca al doilea atacant. Apoi, am evoluat ca mijlocaş dreapta sau stânga.

La Dinamo, pe banda dreapta o să ai un concurent tare pe post: Gabi Torje.

Ştiu că sunt mulţi jucători foarte buni aici, dar am şansa mea şi vreau să profit de ea.

Când te vei alătura lotului dinamovist?

Miercuri, la ora 17.00. Sincer, abia aştept!

Îţi mai aduci aminte de un meci Dinamo - FC Argeş din 2005 când aţi câştigat cu 2-1, iar tu ai înscris golul victoriei?

Da, ironia sorţii, dar, să ştii că a fost un gol norocos (râde).

Peste zece zile debutaţi în preliminariile Ligii Europa, probabil, împotriva azerilor de la Khazar Lankaran. Cum vezi meciul?

Când eram la FC Argeş, acum doi ani, într-un cantonament am jucat împotriva lor. Pe vremea aia la ei era Claudiu Răducanu. Noi am câştigat cu 1-0 şi am avut o echipă alcătuită mai mult din rezerve. Lankaran e un adversar accesibil, dar să ştii că nu e chiar slab.

100 de mii de euro a plătit Dinamo pentru transferul lui Cosmin Năstăsie de la FC Argeş.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite