Cosmin Contra i-a readus la viaţă pe timişoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ca şi în urmă cu cinci ani, când purta banderola de căpitan, Contra i-a dus pe timişoreni spre victorie
Ca şi în urmă cu cinci ani, când purta banderola de căpitan, Contra i-a dus pe timişoreni spre victorie

La primul meci pentru bănăţeni după cinci ani, „Guriţă“ a dat tonul revenirii, echipa de pe Bega învingând Iaşiul cu 2-1, în prelungiri, după ce a fost condusă cu 1-0. Echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău s-a salvat pe ultima sută de metri. Şi în ultima secundă. Goga a înscris spectaculos în minutul 95 pentru o victorie cu 2-1, trasă de păr.

Echipa în care patronul Marian Iancu a investit milioane de euro în această iarnă nu se regăseşte. După un egal „alb" cu Bistriţa, aseară, bănăţenii s-au chinuit pe teren propriu cu Iaşiul. Moldovenii au deschis scorul în minutul 7, prin Păun.

La revenirea după cinci ani în tricoul trupei de pe Bega, Cosmin Contra a fost salvatorul Timişoarei. Fostul internaţional a intrat pe teren în minutul 53 şi a executat perfect, patru minute mai târziu, o lovitură liberă de la 25 de metri. Gol şi Banatul şi-a găsit un nou erou.

În afara reuşitei, jucătorul care a trecut pe la AC Milan şi Atletico Madrid a fost un adevărat catalizator pentru formaţia lui Sabău. Şi a avut efect. Chiar dacă greu şi cu emoţii, timişorenii au bătut cu 2-1 abia în minutul 95, printr-un gol de excepţie al lui Dorin Goga.

Asta după ce, în prealabil, un fan al gazdelor intrase pe teren să le arate elevilor lui Sabău cum se marchează.
Oricum, Gigel Bucur a lăsat un moştenitor de nădejde la Timişoara. Goga a confirmat aşteptările lui Iancu şi ale lui Sabău, devenind principalul atu din atac. Parks a dezamăgit din nou, iar conducerea l-a luat rău „la ochi". În ciuda victoriei, fanii i-au cerut demisia antrenorului Ioan Ovidiu Sabău, nemulţumiţi de modul în care joacă favoriţii lor.

FC Timişoara 2

Pantilimon - Bonfim, Mera, Luchin, Sepsi - Chiacu (Mejia ‘46), Kozak (Contra ‘53), Alexa, Bourceanu - Parks (Curtean ‘74), Goga. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Poli Iaşi 1

Pleşca - Străuţ, Mihajlov, Straton, Costache - A. Ionescu (Buhuşi ‘90), Ad. Ilie, V. Negru - Bujor (Cr. Constantin ‘67), V. Badea, G. Păun (Bârlădeanu ‘82). Antrenor: Petre Grigoraş

Goluri: Contra (57), Goga (90+5) / Păun (7)
Stadion „Dan Păltinişanu": 10.000
Arbitru: Colţescu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite