EXCLUSIV Cornel Dinu trăieşte o dramă familială: soţiei sale i-a fost amputat piciorul stâng

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta glorie dinamovistă e într-o depresie adâncă după ce soţiei sale, Silvia, i s-a amputat piciorul stâng, ca urmare a unei complicaţii rezultate de la diabet. Starea lui Dinu este de înţeles pentru că „Mister” nu doarme decât foarte puţin. În rest, are grijă de soţie, citeşte şi se uită la televizor unde preferă snooker-ul şi fotbalul.

Drama lui Cornel Dinu durează de mult timp şi se accentuează cu fiecare zi ce trece. Afectat de problemele medicale ale soţiei, „Procurorul" a devenit la rândul său pacient al Spitalului Ministerului Administraţiei şi Internelor, diagnosticul fiind stres şi oboseală cronică.

Povestea tristă a familiei Dinu a început anul trecut odată cu apariţia problemelor de sănătate ale Silviei, cea care îi e alături de-o viaţă. A fost ­diagnosticată cu diabet, dar cu o formă a bolii care, în timp, i-a afectat circulaţia sângelui şi a necesitat multe intervenţii chirurgicale pentru îndepărtarea cheagurilor.

„I-au apărut răni pe picioare, nu mai poate merge. A fost operată şi a ajuns să aibă doar 40 de kilograme", a povestit o sursă medicală care cunoaşte cazul. „În plus, ne temeam pentru că nu ştiam dacă rezistă unei intervenţii chirurgicale pentru că-i este afectată şi inima", au continuat explicaţiile.

Aşa se prezenta situaţia acum trei luni şi acum, când „Mister" credea că totul se îndreaptă către drumul cel bun, a venit lovitura. Săptămâna trecută, Silvia a fost din nou internată la Spitalul de Urgenţă Floreasca pentru a fi operată.

„Mister", internat să-şi trateze depresia

Dar vestea dată de doctori a fost un şoc pentru Dinu: „Trebuie să-i amputam piciorul de la genunchi în jos". Cu lacrimi în ochi, „Procurorul" a dat din cap aprobator. Cheagurile de sânge îi afectaseră tot membrul stâng şi medicii au fost nevoiţi să apeleze la această soluţie extremă.

Acum, Silvia e internată la „Urgenţă" pentru recuperare, dar pentru Dinu calvarul va continua şi după externarea ei. În luna iunie, Dinu nu a mai rezistat problemelor de acasă şi a clacat. A fost internat aproape două săptămâni la Spitalul MAI pentru a-şi trata oboseala cronică şi starea accentuată de stres.

S-a externat, dar evoluţia bolii Silviei l-a aruncat din nou în depresie. Nici cei din club nu-l pot alina, Borcea şi Badea îl contactează des telefonic, dar nu-l pot convinge să iasă din casă şi să treacă pe la echipă pentru a mai uita de problemele familiale.

Nu-şi mai serbează ziua de naştere

De câţiva ani, „Procurorul" nu mai sărbătoreşte ziua de naştere spunând că înaintarea în vârstă nu e un motiv de petrecere. Anul acesta, la începutul lunii când a împlinit 62 de ani a preferat să muncească şi a apărut la club după multe luni de absenţă. A participat la câteva şedinţe privind partida de la Split, cu Hajduk, dar nu a însoţit delegaţia „câinilor" în Croaţia pentru a sta alături de soţia sa.

Cornel Dinu se confundă cu Dinamo

„Mister" este un adevărat simbol pentru „câini". Născut în acelaşi an cu Dinamo (1948), Dinu a fost pe rând jucător, antrenor şi conducător în „Ştefan cel Mare".

A fost căpitanul echipei şi deţine recordul de prezenţe în tricoul alb-roşu, 454. A fost desemnat de trei ori fotbalistul anului (1970, 1972, 1974) şi a câştigat opt trofee alături de „câini": şase titluri şi două cupe ale României.

Apoi, în 1984, ca antrenor „secund" a calificat Dinamo, în premieră pentru o echipă românească, în semifinalele Cupei Campionilor Europeni. În cariera de tehnician al roş-albilor a obţinut două titluri şi două cupe.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite