Cornel Ţălnar: "Va fi cel mai aspru retur din ultimii 20 de ani"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornel Ţălnar
Cornel Ţălnar

Antrenorul FC Dinamo, Cornel Ţălnar, a declarat că returul Ligii I va fi cel mai aspru din ultimele 20 de sezoane, şi că speră ca echipa sa să se impună atât în Cupa României cât şi în campionat

Sunteţi mulţumit de pregătirea făcută în această pauză competiţională?

Da, sunt chiar foarte mulţumit, atât de stagiul de la munte cât şi de cel din Turcia. Au fost făcute într-un ritm care ne dă speranţe pentru retur. A fost un pic diferit pentru fotbalişti pentru că în ultimii şase ani nu s-au mai făcut stagii montane. Eu am ţinut foarte mult la acest stagiu pentru că în România clima ne permite. Faptul că a fost şi zăpadă la Poiana Braşov a fost chiar un lucru benefic pentru pregătirea lor, pentru acumulările fizice pe care ne-am dorit să le facem acolo.

În cel de-al doilea turneu aţi obţinut cinci victorii, un rezultat de egalitate şi două înfrângeri, e un bilanţ bun?

Sigur. Când am obţinut patru victorii la rând chiar toată lumea începuse să ne laude, dar afost bine că a venit şi acea înfrângere din ultiam partidă pentru ca băieţii să-şi dea seama că nu e totul aşa cum vrem noi. A fost bun acel duş rece chiar dacă am jucat pe un teren impractibil şi pe o ploaie torenţială. Meciul de referinţă pentru noi în acest turneu a fost cel cu naţionala Coreei de Nord, care participă la turneul final al Cupei Mondiale din vară. Cred că echipa a jucat la un nivel foarte înalt ceea ce îmi dă mari speranţe pentru retur. Eu sunt optimist după această pauză şi apreciez eforturile echipei.

Cum aţi simţit echipa în meciurile amicale, mai motivată?

Să ştiţi că Dinamo a avut un joc bun şi în turul campionatului, cel puţin de când am venit la echipă, eu am fost mulţumit de jocul lor. Am avut în fiecare meci 8-10 ocazii de gol şi această poftă de joc am văzut-o şi în turneul de pregătire din Turcia. Sunt însă şi un pic dezamăgit de faptul că ratăm foarte multe ocazii, dar important e că ne creăm faze de poartă şi că jocul e în creştere. Am vorbit şi cu Cornel Dinu despre aceste ratări. Şi pe mine ca şi pe el ne deranjează că atacanţii în special primesc mingile stând cu spatele la poartă, dar încercăm încet să ameliorăm toate problemele. Deranjul mare însă este faptul că ratăm foarte mult.

Aţi încercat şi o formulă cu trei atacanţi, devine Dinamo o echipă mai agresivă în retur?

Da, sigur vom încerca să fim mai agresivi. Vom folosi şi trei atacanţi în funcţie de adversarii pe care îi vom întâlni şi de ceea ce ne dorim să scoatem din fiecare meci în parte.

Jucătorii care au venit la echipă în această pauză s-au integrat?

Da, toţi s-au integrat foarte bine. La Bratu sper ca pregătirea pe care a făcut-o să fie de bun augur şi într-o perioadă foarte scurtă să-l revedem în echipă.

E posibil să mai apară schimbări în lot?

S-ar putea să mai apară ceva schimbări. Am vorbit cu conducerea şi ar putea să mai vină unul sau doi jucători noi. Conducerea e în discuţii cu câţiva jucători, dar acest lucru îl vom cunoaşte abia luni. E vorba de un fundaş central pe care vrem să-l aducem. De plecat vreun jucător nu se pune problema, poate doar Toc să rămână la echipa a doua după ce a făcut pregătirea cu noi. Vor rămâne 25 de jucători în lot.

Cum credeţi că va fi returul?

Cred că va fi cel mai aspru retur din ultimii 20 de ani ţinând cont că sunt 8 echipe angrenate în lupta pentru campioant şi cupele europene şi alte opt care se vor lupta să evite retrogradarea. Cred că va fi un retur aşa cum nu a mai fost de la Revoluţie, sper ca echipa mai bună să învingă şi aceea să fie Dinamo. Obiectivul e acelaşi. Nu e vorba de un singur trofeu sau de amnâdouă. Noi ne dorim să obţinem cât mai mult din acest sezon. Ne vom bate clar pentru Cupa României pentru că mai avem un pas până să ajungem în finală, iar în campionat contează foarte mult şi cum vom începe acest retur. Avem la început trei meciuri aşa-zis mai uşoare, dar apoi urmează alte trei foarte grele, cu CFR Cluj, Steaua şi Urziceni. Contează foarte mult rezultatele pe care le vom obţine în întâlnirile directe dar şi celelate rezultate ale echipelor care se bat la titlu.


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite