Cornel Dinu: "Pentru arbitrii ar trebui sancţiuni necruţătoare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornel Dinu
Cornel Dinu

"Mister" a anunţat că arbitrii ar trebui pedepsiţi exemplar şi crede că Ion Crăciunescu va face ordine în arbitraj.

Oficialul grupării alb-roşii speră ca la derbiul Dinamo-Steaua arbitrii să nu mai comită greşeli flagrante aşa cum s-a întâmplat în ultimele etape. Totodată, el cere pedepse exemplare pentru arbitri care greşesc: "Blestemat cel ce se gândeşte la rele. Nu vreau să mă gândesc la greşeli de arbitraj. Cert este însă că arbitrajul românesc trece printr-o criză profundă. Nu ei sunt vinovaţi, aceşti arbitri, chiar dacă nu se poate vorbi despre greşeală umană în ceea ce s-a întâmplat în ultima vreme. E vorba de o premeditare a unor favoriţi oculţi ai campionatului nostru. Cred totuşi că Ion Crăciunescu are o ambiţie pozitivă, oltenească. Eu sunt adeptul unor sancţiuni necruţătoare. Cred că ar trebui să ne inspirăm din modelul britanic, din toate punctele de vedere, să lăsăm instituţiile să-i judece pe arbitri necruţător. Eu sunt adeptul ideii exprimate de domnul Dragomir, ca în cazul greşelilor flagrante, cum a fost aceasta a nu-ştiu-câta-oară, în favoarea CFR-ului, să se aplice o pedeapsă pecuniară, să nu ia niciun ban. Sunt pentru sancţiuni extreme atunci când se vede rea-intenţie. Chiar de maniera să se stea un an de zile. Poate au de învăţat. De asemenea sunt adeptul ideii ca tuturor conducătorilor noştri să li se interzică să comenteze arbitrajul. Mă tem într-o oarecare măsură, sper însă ca presiunea să nu existe. Avem câţiva arbitrii foarte buni, din păcate este mare diferenţă între cei favoriţizaţi şi cei care au cu adevărat valoare".

Cornel Dinu consideră că "lupta până la sacrificiu" poate fi atuul unei echipe pentru a câştiga derbiul. "Aceste întâlniri sunt deschise oricărui rezultat. Să sperăm că va fi un meci de calitate, aşa cum eu am jucat în cele 50 şi ceva de partide, cu prietenii de la Steaua, pentru că atunci exista prietenie. A dispărut însă respectul acesta. La o astfel de partidă, coeziunea, lupta până la sacrificiu sunt decisive. Cine va avea aceste capacităţi îşi aproprie victoria. Aceasta este cheia descifrării întâlnirilor dintre Dinamo şi Steaua", a mai spus Dinu.

Dinu îi vrea aproape pe suporteri: "Sperăm să avem parte de fair-play şi bun gust din partea tribunei, pentru că poporul nu este atât de rău cum sunt timpurile şi administraţia care îl guvernează. Ştim că e foarte bine să practici puterea binelui, adică prin putere să creezi bine, dar din păcate noi trăim doar binele puterii. În ciuda acestei fronde a galeriei lui Dinamo, ea îşi va reveni şi se va apropia de echipă. Sper ca aceşti băieţi inteligenţi care conduc galeria să-şi revină şi să-şi dea seama că atunci când semeni ură, încărcarea de energie este nefastă şi cel care suferă este declanşatorul acestei stări de spirit. Sunt convins că au inteligenţa să vină alături de echipă, nu neapărat pentru că echipa ar avea nevoie de ei, ci pentru că sunt oameni inteligenţi şi ar trebui să ştie să treacă peste momente de restrişte. E nevoie de gânduri bune, e nevoie ca dragostea pe care o au pentru Dinamo să şi-o manifeste prin respectul pe care îl au faţă de aproapele lor. Am încredere în această revenire a spiritului galeriei dinamoviste. Repet, cine seamănă rău se autodistruge".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite