Copos vrea portar: Lobonţ, Pantilimon sau Dolha!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan  Lobonţ, Costel  Pantilimon, Emilian  Dolha
Bogdan Lobonţ, Costel Pantilimon, Emilian Dolha

Patronul Rapidului s-a săturat de gafele portarului Călin Albuţ şi încearcă în aceste zile să aducă un goalkeeper de valoare care să acopere plecarea lui Dani Coman.

Rapid l-a vândut pe Dănuţ Coman la Vaslui pentru a scăpa de gura galeriei, dar cel care trebuie să-l înlocuiască, Călin Albuţ, şi-a demonstrat limitele în doar două meciuri oficiale. „Avem o mare problemă cu portarii, dar n-o vom mai avea, pentru că vom aduce un portar foarte, foarte bun. Veţi avea o surpriză zilele următoare", a fost declaraţia enigmatică dată de patronul Rapidului imediat după Rapid - Vaslui, 2-2. Întrucât pe piaţa internă e greu să găsească un portar disponibil, Copos s-a orientat către goalkeeperii români care stau pe tuşă în străinătate.

Lobonţ are salariu mare

În capul listei e Bogdan Lobonţ, eternă rezervă la AS Roma. În vârstă de 34 de ani, el e anunţat  ca rezervă a olandezului Martin Stekelenburg şi pentru sezonul următor. Problema e că Loby are un salariu mare, aproximativ 1 milion de euro pe sezon, dar există varianta ca italienii să-i plătească o parte din el, iar Rapid să suporte diferenţa. A doua variantă pentru giuleşteni este Costel Pantilimon. Fostul timişorean e de un an la Manchester City, dar n-a apărat nici măcar un minut în Premier League. Românul de 25 de ani n-are nici acum vreo şansă să joace în faţa lui Joe Hart, titularul naţionalei Angliei, el fiind nevoit să se mulţumească cu partide în Cupa Angliei sau Cupa Ligii.

Agenţii fotbalistului au fost deja contactaţi de George Copos pentru realizarea împrumutului, un argument fiind şi acela că revenirea acasă l-ar putea readuce pe Pantilimon în vederile echipei naţionale.

O altă soluţie de rezolvare a problemelor din poarta Rapidului ar fi readucerea în Giuleşti a lui Emilian Dolha. Portarul de 32 de ani a mai jucat în Giuleşti între 2000 şi 2006, după care a plecat la Wisla Cracovia. Dolha a mai trecut pe la Lech Poznan, Dinamo şi Fakel Voronezh, cu ultima formaţie retrogradând în liga a treia din Rusia la finele sezonului trecut.

În acest moment este liber de contract şi a cochetat în această vară cu FC Vaslui, dar nu s-a înţeles la bani cu Adrian Porumboiu.

"Ne gândim serios să aducem repede un portar, iar Dolha poate fi o soluţie în acest moment."
Constantin Zotta preşedinte Rapid

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite