Copos reduce bugetul de salarii cu 1 milion €!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

George Copos a investit în hotelurile pe care le deţine 25 de milioane de euro în acest an, dar la Rapid se anunţă vremuri de secetă financiară. Omul de afaceri e gata să taie şi să spânzure la Rapid pentru a reduce cheltuielile pe timp de criză. Şase jucători vor pleca în această iarnă.

Patronul Rapidului va reduce bugetul de salarii şi va renunţa la mai mulţi jucători care nu au evoluat deloc sau au făcut-o foarte puţin. Mardare, Ricardo Fernandes, Ionuţ Stancu sau Lucian Răduţă vor fi declaraţi liberi de transfer şi vor pleca pe sume infime sau pe gratis, în timp ce jucători ca Cesinha şi Grigorie vor fi împrumutaţi, cel mai probabil la Khazar Lankaran, echipă antrenată de Mircea Rednic.

La un calcul simplu ar rezulta că în urma acestor tăieri financiare, omul de afaceri va reduce bugetul de salarii cu 1 milion de euro! Copos şi-a anunţat deja planul: „De la Rapid vor pleca jucătorii cu salarii mari şi cei care nu şi-au găsit locul în echipă. Nu mai am de unde, nu mai sunt bani!".

Copos ştie cine e responsabil de faptul că Rapid plăteşte aproape 500.000 de euro pe lună numai salarii la jucători. Este vorba de preşedintele Dinu Gheorghe.

„Din păcate, domnul Dinu n-a reuşit să se organizeze mai bine în acest tur de campionat, dar eu am mare încredere în el. Văd că lucrurile nu merg aşa cum ar trebui să meargă, am avut şi noi speranţe mari, să terminăm pe locurile 1-2", a spus Copos. Rapid este în acest moment pe locul patru în campionat, la nouă puncte de liderul Oţelul.

Copos visa autostradă cu şase benzi!

Copos a redeschis Hotelul Sport din Poiana Braşov, pe care l-a achiziţionat în 2000, şi în care a investit în această vară 11 milioane de euro! Acesta spune că a cumpărat hotelul pentru că se aştepta să fie construită o autostradă cu şase benzi între Bucureşti şi Braşov, iar munţii vor fi acoperiţi cu zăpadă artificială. După ce a renovat hotelul, în stilul caracteristic, Copos spune că a făcut o afacere proastă.

„Aveam alternativa să închid hotelul, dar 200 de oameni ar fi rămas fără locuri de muncă. Ar fi fost o decizie înţeleaptă să mă retrag", a spus Copos. Rapidistul spune că va aştepta 20 de ani să-şi recupereze investiţiile!

"E la fel de greu în turism ca şi în fotbal. Fotbalul e o industrie extrem de complicată şi, dacă nu eşti atent, poţi intra uşor în faliment."

George Copos
patron Rapid

Investiţii uriaşe în turism

George Copos a investit 25 de milioane de euro în acest an în hotelurile pe care le deţine, Sport, Crowne Plaza şi Hilton.

În urma renovării, numărul de camere ale Hotelului Sport a crescut de la 89 la 104. Hotelul dispune  şi de un spa de 1.900 de metri pătraţi, care a costat 3,5 milioane de euro.

Un pachet de cinci nopţi de cazare într-o cameră dublă la Hotelul Sport în perioada Revelionului cu mic dejun şi cină festivă pentru două persoane costă 1.300 de euro.

Top salarii la Rapid

Spadacio 280.000*
Cesinha 220.000
Marcos Antonio 220.000
Ricardo Fernandes 200.000
Cassio 200.000
Glauber 200.000
Dani Coman 200.000

*sumele sunt exprimate în euro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite