Copos face economie la antrenori: “Del Bosque” îl costă 1500 de euro lunar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

“Eternul” secund al Rapidului a fost avansat din nou. Marian Rada l-a înlocuit pe Ioan Sabău, dar rămâne cu 1500 de euro lunar

Înfrângerea cu FC Braşov din Giuleşti l-a lăsat fără serviciu pe Neluţu Sabău. Prin intermediari, Moţului i s-a transmis să nu mai calce la antrenamentele Rapidului. Cum până la restanţa de astăzi cu Dinamo era puţin timp, Copos a apelat la” roata de rezervă” a Giuleştiului, adică Marian Rada. Acesta va fi “principal” măcar în meciul de azi cu Dinamo.

A refuzat 15.000 de euro de la Răzvan Lucescu

După ce s-a lăsat de fotbal, fostul fundaş al Rapidului a intrat în 1994 în stafful tehnic al giuleştenilor. De atunci, fie că a fost antrenor secund, principal la echipa mare sau la echipa a doua sau director tehnic, Rada nu s-a despărţit de Rapid. Nici măcar în vara acestui an, când Răzvan Lucescu i-a propus o poziţie de secund în Qatar, ofertă ce ar fi sporit considerabil bugetul familiei. De la 1500 de euro lunar, cât câştigă lunar la Rapid, Rada ar fi încasat 15.000 de euro la El Jaish. “Nu mai am 40 de ani să caut gloria în ţările arabe! Prefer să rămân rapidist”, a fost declaraţia cu care i-a uns la suflet pe suporterii giuleşteni. Rapidiştii îi spun “Del Bosque”, rivalii îl alintă “Betty cea urâtă”, dar Marian Rada se descrie ca un “absolvent pe bune de ASE”. Le-a fost secund tuturor antrenorilor care s-au perindat în Giuleşti, de la Luceşti, Rednic, Dan Petrescu, Hizo şi până la Sabău.

De ce Del Bosque?

Vicente Del Bosque a făcut istorie la Real Madrid din postura iniţială de antrenor interimar. Într-o infimă măsură, acelaşi lucru l-a realizat şi Rada la finalul sezonului 2010-2011, când a scos 4 victorii şi un egal, dintre care un succes în Ghencea, rezultate care au dus Rapidul în Europa după o pauză îndelungată. A fost atunci a treia oară când Rada a condus Rapidul ca “principal”. Al patrulea mandat a început sâmbătă şi s-ar putea termina chiar astăzi, după meciul cu Dinamo. Un eşec în faţa câinilor i-ar apropia de Giuleşti pe Ioan Andone, care depinde de rezultatul cu Galatasaray, Dorinel Munteanu sau Cristiano Bergodi.

Şumudică se autopropune

Marius Şumudică nu ar refuza o revenire în Giuleşti, unde este cerut de suporteri, dar nu şi de conducere. “Mi-a spus şi fiul meu că mi-a fost scandat numele, dar nu sunt dorit acolo. Eu nu pot veni la Rapid, pentru că mai am de făcut doi sau trei ani de ucenicie, cum a spus domnul Copos. Atâta timp cât nu se va da o bombă de cauciuc, care să ţopăie pe lângă domnul Copos să-i termine pe toţi cei din jurul lui, nu va fi bine. Este nevoie de un alt spirit în Giuleşti, este nevoie de rapidişti. Eu, când eram antrenor la Rapid, se umplea Giuleştiul, cu bune şi cu rele”, a spus Şumudică.

Copos a schimbat 33 de antrenori

Din 1993, de când este patronul Rapidului, Copos a “dirijat” 33 de schimbări de antrenori. Primul tehnician din “era George Copos” a fost Marcel Puşcaş.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite