Copos: „Din păcate, nu mai pot nici eu!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Copos, foto arhivă
George Copos, foto arhivă

Patronul giuleştenilor e afectat serios de criză şi face eforturi să ţină echipa, plătind la sfârşitul săptămânii salariile restante către jucători. Copos povesteşte cum a evoluat Rapidul sub conducerea lui: „Când am luat clubul, jucătorii se spălau la cişmea şi se antrenau în nămol. Acum au o bază sportivă de 10 milioane de euro“.

„Planeta se scufundă!", nu sunt doar vorbele lui George Copos, ci un lucru care pare să devină certitudine. Şi omul de afaceri duce lipsă de lichidităţi, iar jucătorii au aşteptat două luni până să-şi primească salariile restante. Cu Dinu Gheorghe care ameninţa cu demisia şi cu Şumudică gata să-l urmeze, Rapidul stătea pe un butoi cu pulbere gata să explodeze după meciul cu Brăneşti.

Copos s-a ţinut de cuvânt, a calmat spritele la club, iar vineri a achitat toţi banii către jucători, care sunt acum cu salariile la zi. „Din păcate nu mai pot nici eu", recunoaşte Copos, care după aproape un deceniu petrecut în Giuleşti spune franc: „Am făcut şi eu multe greşeli la club".

Omul de afaceri nu renunţă la Rapid, deşi afacerile pe care le are stagnează, şi face eforturi financiare pentru a ţine echipa. Motivul? Acesta nu poate uita cum a achiziţionat clubul, unul în care a investit imens.

„Amintirile au farmecul lor. În 1992 voiam să dau bucurie unor oameni. Afacerile mi-au mers bine în acel an, iar când am venit Rapid era pe ultimul loc, la retrogradare. Am găsit condiţii jalnice. Jucătorii  se pregăteau la baza Pasteur, iar pe Giuleşti era doar un teren cu zgură, un fel de zmocuri cu noroi.

Mi-i amintesc ca şi acum... pe Ţâră şi Chiriţă, cum se spălau la cişmea, plini până la brâu de noroi. Noi eram un club amărât, Dinamo avea de la Minister o bază sportivă bună, pentru că Victoria plecase din Ştefan cel Mare, iar în Ghencea erau şase terenuri de pregătire! Nu pot uita nici că în scurt timp, noi am jucat în Cupa UEFA, în 94. Totul a fost ştiinţă şi noroc".

„Am muncit cu mâna mea la ProRapid"

Mirce Lucescu a fost cel care l-a convins pe Copos să investească în '97 într-o bază sportivă, cea mai modernă în acest moment din Liga I. Suma investită de Copos în baza de la ProRapid se ridică la 10 milioane de euro! „Băieţilor nu le lipseşte nimic. La ProRapid, am muncit cu mâna mea", a rememorat Copos. 

Din 1.000 de dolari a făcut 200 de milioane de euro


George Copos are în acest moment o avere estimată la 200 de milioane de euro. Afacerile le-a început după Revoluţie. „În 1990 mi-a deschis prima cofetărie. Am avut atunci 1.000 de dolari, mi-am pus la bătaie casa, dar şi maşina unor vecini. Foarte de treabă acei vecini. Aşa am început eu afacerile", rememorează Copos.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite