Copos: "Mircea Sandu răspunde la comenzile butoanelor mânuite de conducerea FC Dinamo"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, susţine pe blogul personal că preşedintele FRF Mircea Sandu răspunde la comenzile butoanelor mânuite de conducerea FC Dinamo, făcând referire la greşelile de arbitraj din meciul formaţiei "alb-roşii" cu Universitatea Craiova.

"Un amator de fotbal mai puţin avizat ar putea crede că Federaţia Română de Fotbal este condusă de către preşedintele său, Mircea Sandu. Aşa se pare la o primă vedere şi aşa ar trebui să fie. În realitate însă, oamenii lui Dinamo mişună pe la federaţie şi trag sfori din umbra generoasă a Casei Fotbalului, astfel încât Mircea Sandu nu numai că nu are nici o autoritate, dar chiar răspunde cu promptitudine la comenzile butoanelor mânuite din Ştefan cel Mare", spune oficialul rapidist pe blog într-un post intitulat "D-ale carnavalului fotbalistic".

Copos consideră că FC Dinamo apelează inclusiv la "cântecul fluierului de arbitru" pentru a câştiga titlul de campioană în acest sezon. El face referire la centralul Augustus Constantin, care nu a acordat penalti în favoarea echipei Universitatea Craiova şi nu l-a eliminat pe fundaşul Cosmin Moţi la o fază petrecută în minutul 12 al partidei Dinamo - Universitatea Craiova, scor 2-1.

"Concret, Dinamo pare să fie una dintre competitoarele la titlu care nu aruncă în luptă argumente sportive. Pentru că argumentele sportive nu le sunt la îndemână, se recurge la orice altceva care ar putea „să bage în Groapă” un nou titlu de campioană. Inclusiv la cântecul fluierului (de arbitru) care doineşte cu foc pentru Borcea şi ai lui. Nici nu mai contează că asemenea decizii fac un rău imens fotbalului din prima ligă românească, că, pe lângă efectele distructive generale, ele pot provoca o adevărată nenorocire: trimiterea în liga secundă a Universităţii Craiova, echipă care, ca şi Rapidul, reprezintă o superbă legendă a fotbalului nostru, o legendă de care nimeni nu poate să-şi bată joc în felul acesta. O poveste asemănătoare s-a întâmplat şi la Iaşi, unde Rapidul a pierdut sâmbătă în urma unei grave şi evidente erori de arbitraj. Avertizez însă că nu vom mai înghiţi şi alte greşeli premeditate de acest fel, deoarece Rapidul nu este obligat să suporte consecinţele neatenţiei sau neprofesionalismului nimănui", menţionează George Copos.

De asemenea, acţionarului rapidist nu înţelege de ce conducătorii FRF judecă diferit "cazul bricheta" şi incidentul de la meciul Steaua - Ceahlăul Piatra Neamţ, când jucătorii au fost loviţi cu bulgări de zăpadă de suporterii echipei gazdă. "Să ne gândim, de pildă, la deosebirile dintre o brichetă şi mii de bulgări de gheaţă, la dubla măsură aplicată în judecarea unor situaţii: în primul caz s-a făcut un tam-tam uriaş, au fost elogiate corectitudinea şi fermitatea arbitrului, care a fost chiar decorat; în al doilea caz însă, deşi părea că pe Ghencea se pornise avalanşa, bulgării de gheaţă aruncaţi din tribune au fost consideraţi total inofensivi, drăgălaşi bulgăraşi de nea din colindele de Crăciun… Aşa că nu pot decât să mă întreb: care-i masca şi care realitatea? Cine-i păpuşa şi cine păpuşarul?", mai spune Copos pe blogul personal.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite