Copilul sărac al Galaţiului a devenit eroul Stelei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex Bourceanu
Alex Bourceanu

Actualul căpitan al Stelei, Alexandru Bourceanu, a marcat primul său gol în tricoul roş-albaştrilor.

Golul lui Alex Bourceanu din minutul 90+6 le-a adus roş-albaştrilor prima victorie în faţa Rapidului, în Liga I, după zece ani de secetă.  A fost, totodată, primul gol al lui „Gattuso" în tricoul Stelei, reuşit chiar la meciul său cu numărul 40 pentru „militari" în Liga I. De altfel, căpitanul Stelei nu este un marcator constant, el reuşind să înscrie doar 11 goluri în cariera sa de profesionist: şapte pentru Dunărea Galaţi, două pentru FC Timişoara şi câte unul pentru Oţelul şi Steaua. „La noi, cel mai mult - nu l-am lăudat niciodată şi tot timpul a fost cel mai bun - a fost Bourceanu.

Face totul, e dat dracului, e mult mai bun decât Mirel Rădoi", a exclamat Gigi Becali la finalul partidei de pe „Arena Naţională". În vara anului trecut, când a ajuns la Steaua, Bourceanu a avut grijă să-şi negocieze până la ultimul euro contractul. De ce? Până în 2008, când a ajuns la Oţelul în schimbul a 60.000 de euro, „Gladiatorul" Alexandru Bourceanu trăia într-o sărăcie lucie la Galaţi. „Gattuso" a început fotbalul destul de târziu, la 12 ani, când a păşit pentru prima oară pe poarta clubului privat Salbero.

Alerga de unul singur pe străzi

„Alex avea de mic o dorinţă extraordinară de a se autodepăşi. După antrenamente, care se ţineau aproape de casa în care locuia, la Stadionul Portu Roşu, Alex alerga de unul singur pe străzi. La Salbero erau toate condiţiile pentru a se face performanţă. La nivelul anilor '90, copiii aveau ghete Adidas, mese asigurate şi cantonamente în Poiana Braşov. După ce patronul Costică Bezman n-a mai avut bani să susţină clubul, toate grupele s-au transferat la FCM Dunărea, la propunerea lui Marius Stan, care era pe atunci preşedinte", a povestit profesorul Aurică Drăgan, primul antrenor al lui Bourceanu, prin mâinile căruia au mai trecut şi Dănuţ Lupu, Cătălin Tofan, Adrian Ropotan sau Cristian Sârghi.

La 18 ani, Bourceanu a ajuns la prima echipă a clubului Dunărea, dar timp de un an şi jumătate n-a participat decât la antrenamente, pentru că antrenorii nu prea aveau încredere în calităţile sale. La un moment dat, prin 2007, Alex a şi vrut să renunţe la fotbal, pentru că nici câştigul pe care-l avea, de numai 100 de euro pe lună, nu era foarte încurajator!

A vrut să renunţe la banderolă!

Alexandru Bourceanu a ajuns căpitanul Stelei după ce însuşi Gigi Becali i-a pus banderola pe braţ. După returul cu Twente Enschede, din sezonul trecut al Ligii Europa, Bourceanu a vrut să renunţe la acest rol, susţinând că banderola e o povară pentru el! În cele din urmă, Bourceanu a rămas căpitanul Stelei, statut pe care şi l-a păstrat şi în acest sezon, graţie susţinerii lui Laurenţiu Reghecampf, deşi jucătorii îl votaseră pe Ciprian Tătăruşanu în vestiar. 

Inedit despre Alex

- Alex e împreună cu soţia sa, Adina, de la vârsta de 14 ani, ei având doi copii, o fetiţă de doi ani şi un băieţel, Ştefan, născut în acest an, chiar de Ziua Femeii.
- Adina şi-a deschis în vară o florărie în centrul Galaţiului şi primul buchet, în culorile Stelei, i l-a dăruit mijlocaşului pentru calificarea în grupele Ligii Europa.
- A declarat că după ce se lasă de fotbal nu vrea să se apuce de antrenorat, ci vrea să devină casnic.
- Soţia sa a recunoscut că-l înjură atunci când mijlocaşul greşeşte pe teren. ll Bourceanu e un tip care admite că nu-i place să citească: „Ce-ai vrea să spun, că îmi dau rafturile pe afară de Dostoievski?".

Meme: „Galeria de sub pod a venit în furouri!"

Managerul general al Stelei, Mihai Stoica, şi-a continuat şi ieri războiul cu galeria giuleştenilor. „Îmi cer scuze că am spus că galeria celor de sub pod a venit în capoate la meci. Abia după ce am văzut înregistrarea meciului mi-am dat seama că erau furouri. Bravo, fetelor, toate îmbrăcate la fel, o adevărată echipă", a scris Stoica pe Facebook. Meme s-a comportat ca un nebun după meci, aruncându-se pe gazon, trăgând de plasa porţii, fluturând un steag al Stelei şi arătând semne obscene către galeria Rapidului.

„Perlele" derby-ului Steaua - Rapid

" Problema cu Tănase e că nu mai joacă nimic de când s-a apucat să citească! "
Cornel Dinu fost selecţioner

" Când i-am văzut p-ăştia de la Rapid, cu tricourile alea cu crucea pe piept, m-am gândit: «Bă, să vezi că o să am ghinion mare în seara asta, că ăştia au crucea pe ei». Mi-am luat repede la gât crucea din buzunar şi uite că am câştigat."
Gigi Becali patron Steaua

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite