Contra e pro Rapid!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Şumudică a fost dat afară de George Copos, care îl vrea în Giuleşti pe fostul antrenor al Timişoarei. „Guriţă“ e dispus să antreneze echipa alb-vişinie. „Guriţă“ va avea perioadă de probă în Giuleşti până în vară, atunci când e posibil să vină Răzvan Lucescu.

Giuleştiul a explodat după eşecul cu Sportul, iar Copos a plecat val-vârtej la vestiar la finalul partidei. „Şumudică e vinovat şi răspunde de eşec, jucăm ca la judeţ", au fost primele acuze ale patronului. Copos urmărea de mult înlocuirea lui Şumudică, tensiunile dintre antrenor şi patron fiind destul de vechi. „Îi vom rezilia contractul lui Şumudică, a fost o greşeală că l-am adus în vară", a mai anunţat patronul.

Copos a căutat urgent soluţii pentru banca Rapidului şi a anunţat care sunt favoriţii lui, în această ordine: Cosmin Contra şi Viorel Moldovan. „Guriţă" era ieri în Spania, unde urma să comenteze pentru DolceSport derbyul din Liga Campionilor dintre Real Madrid şi Barcelona. Contra şi-a exprimat însă disponibilitatea de a veni la Rapid şi aştepta un telefon pentru a lua avionul spre Bucureşti. „Nu cred că o să-mi trimită Copos un charter", a glumit antrenorul care a pregătit-o pe Timişoara în tur. „Aş accepta să antrenez echipa din Giuleşti. Aştept să fiu contactat şi vom vedea. Eu sunt un tip ambiţios, îmi place să câştig, iar la Rapid se pot realiza aceste lucruri", a mai spus Contra.

Se pregăteşte Lucescu?

 Cel mai probabil, „Guriţă" se va întâlni în zilele următoare cu omul de afaceri pentru a semna contractul cu bucureştenii. Mai mult, Copos a sunat personal ieri la FRF să se intereseze dacă „Guriţă" poate pregăti Rapidul. Viorel Moldovan a rămas doar o soluţie de avarie, el nefiind agreat de preşedintele Dinu Gheorghe.  Cosmin Contra va semna cu giuleştenii până în vară, urmând ca finalul de sezon să fie un test pentru el. Dacă va da randament, Contra va rămâne şi din vară, urmând să-i fie prelungit contractul pe încă un sezon. Lucescu rămâne şi el astfel în cărţi, iar în cazul în care va pierde cu Bosnia, nu este exclus să vină din vară pe banca Rapidului.

Şumi, scos din antrenament

Şumudică a vrut să conducă şi antrenamentul de aseară al Rapidului, dar Dinu Gheorghe a sosit la baza de la ProRapid şi l-a anunţat că este demis! Antrenorul a dat mâna cu jucătorii şi a părăsit şedinţa de pregătire. Şi secundul lui, Bogdan Andone, a plecat de la ProRapid, urmând să-şi depună demisia în semn de solidaritate cu Şumudică. Petre Cristian a fost cel care a condus antrenamentul de aseară. Apoi, Şumudică şi Copos au discutat despre termenii rezilierii înţelegerii. „Îmi pare rău că plec, dar îmi pare bine că las Rapidul pe un loc de cupe europene", a spus Şumudică.

Neînvins ca antrenor

Cosmin Contra a fost antrenorul Timişoarei pentru 11 etape, timp în care echipa nu a pierdut niciun joc. Fostul internaţional român are un palmares de invidiat pe banca tehnică a bănăţenilor: 6 victorii, 5 egaluri.
-Palmaresul lui Şumudică la Rapid: 12 victorii, 10 egaluri şi 7 înfrângeri.
- Dorinel Munteanu, Ioan Andone şi Cristi Pustai sunt singurii antrenori neschimbaţi de la începutul sezonului.

Antrenorii Rapidului în „era Copos"

Viorel Hizo 107*
Sorin Cîrţu  13
Mircea Rădulescu 27
Ion Dumitru 20
Nicolae Manea 31
Mircea Lucescu 92
Dumitru Dumitriu 4
Anghel Iordănescu 10
Mircea Rednic 86
Dan Petrescu 6
Răzvan Lucescu 94
Cristiano Bergodi 9
Marian Rada 20
Jose Peseiro 16
Ioan Andone 10
Marius Şumudică 29

*Numărul de meciuri ca antrenor al Rapidului

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite