Contra, gol la ultimul meci al carierei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua a condus Timişoara după eurogolul lui Păcurar, însă s-a văzut egalată de Contra, cel care-şi anunţase retragerea înaintea partidei. Pus la zid de toată lumea după un meci mai prost, cu Grasshopper, Ilie Dumitrescu a dorit să demonstreze că acea prestaţie nu a fost decât un accident.

Elevii au fost ascultători de data aceasta. Asemenea copilului certat de părinţi pentru o notă proastă, jucătorii roş-albaştrii au vrut să şteargă cu buretele partida trecută, în faţa a peste 23.000 de examinatori, chitiţi să-i apostrofeze la prima greşeală. Însă fotbaliştii şi-au învăţat bine lecţia şi au luat cu asalt buturile Timişoarei încă din startul partidei.

Căpitanul Cristi Tănase a dat tonul ratărilor, fiind blocat în ultima clipă de Pantilimon (2) Apoi, a început sarabanda „torpilelor" trimise cu sete de la distanţă de stelişti. Stancu (9, 26, 28) şi Bicfalvi (37 şi 43) şi-au lansat „rachetele" spre poarta bănăţenilor, însă au ratat de puţin ţinta. Cel mai aproape să dinamiteze plasa oaspeţilor a fost însă, normal, tot „bombardierul" Latovlevici, dar goalkeeper-ul Timişoarei a deturnat balonul în corner.

Cât îi priveşte pe violeţi, prea puţin fotbal, prea multă luptă. Practic, cu excepţia intrărilor de „Mortal Kombat" aplicate de Bourceanu şi Alexa, bănăţenii nu au impresionat prin nimic în prima repriză.

Gardoş, folosit mijlocaş

Iar în al doilea mitan, s-a produs inevitabilul. Mai ales că roş-albaştrii au beneficiat în „războiul" cu Timişoara de o armată de suporteri, avizi de victorie. Recitalul dat de galerie s-a transpus şi pe gazon şi, la şapte minute de la startul reprizei a doua, Steaua a reuşit deschiderea scorului. Surdu a obţinut un fault în marginea careului bănăţean.

Stancu a bătut lovitura liberă în bară, iar, din ricoşeu, balonul a revenit la Păcurar, olteanul catapultând de la 25 de metri mingea direct în vinclul porţii unui Pantilimon anesteziat. Iar reduta oaspeţilor n-a părut capabilă să dea o replică pe măsură atacurilor în viteză purtate de Stancu, Matei, Surdu sau chiar şi Gardoş, urcat la mijloc de Ilie Dumitrescu.

Doar Axente şi Bourceanu l-au ameninţat prin două şuturi pe eroul de la Zurich, Tătăruşanu, dar a fost prea puţin. Era nevoie de intrarea lui Contra şi o lovitură liberă acordată de Balaj pentru un henţ la margina careului. Iar „Guriţă" a marcat chiar în meciul despre care spunea că va fi ultimul al carierei!.

Steaua, pe primul loc după doi ani

Roş-albaştrii au ajuns pe prima poziţie a clasamentului chiar dacă au remizat aseară cu timişorenii. Steaua este lider în Liga I după o pauză de aproape doi ani. Ultima dată când steliştii s-au clasat în fruntea Ligii I a fost în etapa a 8-a a sezonului 2008-2009, atunci când "militarii" au învins pe Gaz Metan Mediaş cu 4-0. Partida s-a disputat în Ghencea la data de 21 septembrie, antrenor fiind Marius Lăcătuş. Din echipa de atunci a Stelei a făcut parte şi Bogdan Stancu, cel care a evoluat şi aseară contra Timişoarei.

1 - 1

Steaua: Tătăruşanu - Emeghara, Gardoş, Geraldo, Latovlevici - Angelov, Bicfalvi (Păcurar 47) - Răduţ (Abrudan 57), B. Stancu, Tănase (Matei 11) - Surdu.
Antrenor: Ilie Dumitrescu
FC Timişoara: Pantilimon - Scutaru, Luchin, Burcă, Sepsi (Magera 57) - Alexa, Bourceanu - Mera, Curtean (Contra 64) - Goga (Zicu 54), Axente.
Antrenor: Vladimir Petrovici
Goluri: Păcurar 52 / Contra 80
Stadion „Steaua": 23.000
Arbitru: Cristi Balaj

S-au lovit oamenii Stelei convocaţi la naţională!

Unul dintre jucătorii convocaţi de Răzvan Lucescu la echipa naţională, Cristi Tănase, nu a rezistat decât 11 minute în partida de aseară cu Timişoara. "Dodel" a simţit o durere musculară în urma unui duel cu Pantilimon şi a încercat să rămână pe teren. Fotbalistul nu a reuşit însă să mai continue, fiind schimbat cu tânărul Cosmin Matei.

Verdictul în cazul lui Tănase este contractură musculară şi "Dodel" ar putea lipsi aproximativ 10 zile, ceea ce îl face indisponibil pentru meciurile echipei naţionale. În locul său ar putea fi chemat "studentul" Dacian Varga. Înainte de pauză s-a accidentat şi Eric Bicfalvi, cel care fusese chemat de Emil Săndoi la lotul naţional de tineret pentru "dubla" cu Rusia.

În fine, al treilea fotbalist accidentat al Stelei a fost Mihai Răduţ. Acesta a ieşit în minutul 57, fiind transportat direct la vestiar pentru îngrijiri medicale, după care a ajuns chiar la spital. Răduţ, aflat şi el pe lista iniţială a lui Răzvan Lucescu, ar putea fi înlocuit la naţională de rapidistul Mihai Roman. În aceste condiţii, venirea celor de la Urziceni pare de bun augur pentru Steaua. "Un egal e bun până vine artileria grea. Noi nu aveam bancă de rezerve, n-aţi văzut? O să fie altceva după ce sosesc jucătorii de la Urziceni", a explicat Gigi Becali după meci.

Marian Iancu: „Am fost penibili!"

Finanţatorul celor de la FC Timişoara i-a desfiinţat pe Petrovici şi pe jucători pentru prestaţia din Ghencea.  Deşi „violeţii" nu au pierdut niciun meci până acum în Liga I, Marian Iancu a avut numai reproşuri la adresa tehnicianului. „Petrovici mi-a zis că ştie fotbal, că e mare antrenor şi că eu mă pricep doar la petrol. Mi-a arătat până acum ce ştie! Îi dau cartonaş galben, ştie ce înseamnă asta, că doar se pricepe la fotbal, deci la următorul galben va primi eliminare", a tunat patronul timişorenilor la Sport.ro.

„Petrovici nu-şi cunoaşte echipa"

Iancu, vizibil iritat, a continuat să-şi apostrofeze angajaţii: "Petrovici nu cunoaşte echipa, nu vorbeşte cu nimeni şi face totul de capul lui. Dacă nu poate să înţeleagă, ne despărţim. Păi, pe el l-a «scos» Ianis Zicu de vreo trei ori". Nu doar antrenorul a fost pus la zid, ci şi jucătorii. "Asta nu e echipa mea. Nu îi plătesc pe jucători decât pentru jumătate din repriza a doua, nu sunt deloc mulţumit de prima repriză, am fost de nerecunoscut. Ei oricum nu merită nimic, s-au umplut de penibil, ca şi la Manchester City, ne-a fost frică, am fost mici, am fost de nerecunoscut şi am jucat ca o echipă mică şi ruşinată că am ajuns în Ghencea", a încheiat Iancu, care a spus că va da amenzi aspre.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite