Contra: „Aş veni la Dinamo!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat pe lista acţionarilor roş-albilor pentru înlocuirea lui Andone din vară, fostul tehnician al Timişoarei ar fi încântat  să antreneze echipa unde s-a simţit excelent şi ca jucător. „Guriţă“ ar pune o serie de condiţii dacă Badea şi Borcea l-ar contacta la finalul sezonului: răbdare, în­cre­dere şi pâr­ghiile ne­cesare pentru un proiect pe doi-trei ani.

După ce Ioan Andone a anunţat că, în cazul în care ratează titlul, va renunţa la banca tehnică a roş-albilor, şefii lui Dinamo au început operaţiunea de căutare a unui nou tehnician. Şansele ca „haita" să mai câştige campionatul sunt infime, deci, „Fălcosul" va fi înlocuit. Pe listele din „Ştefan cel Mare" a apărut şi numele lui Cosmin Contra.

Fostul jucător al „câinilor" a rămas un apropiat al acţionarilor. El a fost dorit în mai multe rânduri ca fotbalist, însă acum ar putea reveni în „Groapă" ca antrenor. După ce şi-a demonstrat calităţile pe banca Timişoarei, de unde a plecat neînvins, Contra a devenit o soluţie viabilă şi la Dinamo.

Fostul internaţional nu ar spune „nu" unei oferte. „Dacă şefii de la Dinamo mă vor contacta, sunt dispus să vorbesc. Da, aş veni acolo! Nu m-aş speria, nu aş da înapoi, însă doar dacă Dinamo va rămâne fără antrenor", a precizat „Guriţă".

Ar reconstrui echipa

Contra a dezvăluit şi care ar fi condiţiile sale la negocierile cu acţionarii. „Ar trebui să văd şi eu ce se vrea, care este proiectul. Pentru reconstrucţia unei echipe este nevoie de doi-trei ani, iar la Dinamo se cere performanţă imediată. Dar nu ar fi asta o problemă, rămâne de văzut cum ne-am înţelege", a declarat ex-antrenorul Timişoarei. Pe lângă Contra, pe lista şefilor „câinilor" se mai află Victor Piţurcă şi Ionuţ Badea.

"Pot să fiu demis oricând de Badea. Dacă nu iau titlul, plec de la Dinamo, deşi mai am un an de contract.''
Ioan Andone
antrenor Dinamo

Despre antrenorul Cosmin Contra

- Urmează cursurile Şcolii de Antrenori şi în vară o să aibă licenţa PRO.
- A activat ca antrenor-jucător la Timişoara, unde, în 11 partide, a obţinut: 6 victorii şi 5 egaluri.
- Merge etapă de etapă pe stadioanele din Spania, unde urmăreşte cele mai interesante partide.
- Are în plan să urmărească antrenamentele conduse de Mourinho la Real Madrid şi de Guardiola la Barcelona.

Badea l-a „driblat" pe Giovanni

Nicolae Badea a găsit soluţia perfectă pentru a minimaliza influenţa lui Ioan Becali la Dinamo. A preluat acţiunile lui Vasile Turcu, adică 12 la sută, ajungând la un „portofoliu" de 35 la sută. Până la această tranzacţie, Giovanni controla lucrurile la Dinamo prin partea de acţiuni a lui Turcu, prietenul său bun. Totuşi, Ioan Becali rămâne legat de „câini" prin dinamoviştii pe care firma sa de impresariat îi reprezintă: Alexe, Ganea, Dănciulescu, Moţi, Bărboianu şi Găman.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite