Comuna din Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antrenorul Laurenţiu Diniţă, purtat pe braţe de jucători
Antrenorul Laurenţiu Diniţă, purtat pe braţe de jucători

Concordia Chiajna este cea de-a treia echipă din mediul rural care va evolua în primul eşalon fotbalistic al ţării, după FC Olt Scorniceşti (1979-1990) şi Victoria Brăneşti (2010-2011).  Comuna ilfoveană Chiajna, cu o populaţie de numai 8.200 de locuitori, este cea mai mică localitate din istoria Ligii I.

Aşezarea ce are în componenţă satele Chiajna, Dudu şi Roşu se întinde pe o suprafaţă de 16 km² şi îşi trage numele de la Doamna Chiajna, fiica lui Petru Rareş şi soţia lui Mircea Ciobanu, domn al Ţării Româneşti. Comuna este vestită pentru că aici trăiesc cele mai multe perechi de gemeni din ţară, 57, cu vârste cuprinse între 5 şi 75 de ani. Chiar si primarul Mircea Minea are un frate geaman, la fel ca şi fostul primar. „Gemenii au constituit dintotdeauna elita comunităţii", susţine edilul-şef. De numele lui Minea se leagă şi ascensiunea clubului Concordia.

Deşi echipa s-a înfiinţat încă din 1957, ilfovenii au ajuns în Liga a II-a abia în 2007, iar de atunci şi-au propus mereu să acceadă în primul eşalon. Ajuns la masa bogaţilor, primarul Minea nu-şi doreşte să facă doar act de prezenţă. "Nu ne mulţumim doar să evităm retrogradarea. Nu e nicio glumă, chiar ne propunem să câştigăm Cupa României şi să jucăm în cupele europene", a spus Minea, care este şi manager general al Concordiei.

Fostele glorii steliste, la mare căutare

Primarul Minea este totodată şi un stelist înfocat, aşa că s-a înconjurat, în cadrul clubului, de multe foste glorii ale roş-albaştrilor. „Am jucat şi eu fotbal, ca fundaş dreapta, chiar la Steaua, la juniori, unde am fost coleg cu Mario Agiu. Apoi am evoluat şi pentru echipa din Chiajna", a explicat Minea. Astfel, din lotul de jucători fac parte ex-steliştii Eugen Trică, Laurenţiu Diniţă şi Petre Marin, în timp ce printre antrenorii centrului de copii şi juniori se numără Firu Smarandache, Gheorghe Pena, Lucian Bălan şi Theodor Anghelini.

De asemenea, începând din această vară se vor reîntoarce la Concordia şi Liţă Dumitru, care va fi director tehnic al loturilor de juniori, respectiv Adrian Bumbescu şi Radu Troi, care vor fi şi ei cooptaţi în staff. Nu este exclus ca la Chiajna să ajungă şi Nicolae Dică, care e dorit cu ardoare de conducerea nou-promovatei.

Fosta groapă de gunoi, transformată în stadion

Situat pe locul unei foste gropi de gunoi, stadionul „Concordia" a fost ridicat din temelii în perioada 2004-2007. Momentan, arena are o capacitate de 4.000 de locuri, însă există posibilitatea extinderii până la 7.000 de scaune. În aceste zile se montează şi instalaţia de nocturnă, care a fost achiziţionată de către primarul Minea de la Urziceni, la pachet cu sistemul de supraveghere video şi turnicheţii de acces. Complexul din Chiajna include şi o Sală Polivalentă.

Cele mai mici localităţi din istoria Ligii I

Localitatea         Echipa       Locuitori    Anul promovării
Chiajna (Ilfov)    Concordia     8.200        2011
Brăneşti (Ilfov)    Victoria         8.500      2010
Otopeni (Ilfov)    Club Sportiv   10.000    2008
Scorniceşti (Olt)    FC Olt         12.500    1979
Urziceni (Ialomiţa)    Unirea       16.000    2006

Concordia Chiajna

Anul înfiinţării:
1957 (prima participare în Liga I: 2011-2012)
Culori: galben-verde
Palmares: -
Buget estimativ: 2 milioane de euro
Conducere: Mircea Minea - manager
general, Viorel Trifu - preşedinte, Ion Butoi - manager sportiv
Antrenor: Laurenţiu Diniţă (36 de ani)
Vedete: Laurenţiu Diniţă (36 de ani), Eugen Trică (35), Petre Marin (38), Alexandru Bălţoi (29)

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite