Complexul german

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rocha (în roşu) şi colegii săi de la Steaua n-au avut probleme în playoff să elimine pe Ekranas
Rocha (în roşu) şi colegii săi de la Steaua n-au avut probleme în playoff să elimine pe Ekranas

Steaua debutează în grupe la Stuttgart având în spate o tradiţie negativă a echipelor româneşti care au jucat în Germania. În 29 de partide, avem o singură victorie, a Rapidului în 2006 la Hertha, şi 20 de înfrângeri.

Programul grupei a făcut ca Steaua să aibă cel mai greu meci chiar la debut. Trupa lui Reghecampf va juca azi, la Stuttgart, împotriva echipei care a fost cap de serie la tragerea la sorţi. Dar ceea ce îl sperie cel mai mult pe tehnicianul roş-albaştrilor este bilanţul dezastruos al echipelor româneşti care au jucat în Germania în cupele europene.

În 29 de astfel de întâlniri, formaţiile noastre au câştigat doar una! Rapidul lui Răzvan Lucescu a reuşit această unică performanţă, învingând Hertha Berlin în „sezonul magic" 2005/06, în care giuleştenii şi steliştii s-au întâlnit în sferturile Cupei UEFA. În rest, cluburile din Liga I au înregistrat 8 egaluri şi nu mai puţin de 20 de înfrângeri! Iar în ceea ce priveşte strict adversara de azi a Stelei, Stuttgart, lucrurile stau şi mai rău. Nemţii au disputat până acum cinci partide cu echipele româneşti şi nu au pierdut niciuna! Iar pe cele trei de pe teren propriu le-au câştigat pe toate.

Tănase a făcut deplasarea

Veştile bune vin însă dinspre forma actuală a „şvabilor". După trei etape în Bundesliga, echipa antrenată de Labbadia e abia pe locul 16 din 18 echipe, cu un egal şi două înfrângeri, şi doar un gol marcat. „Steaua e o echipă care a fost mereu în Europa în ultimii ani, iar acum e pe primul loc în campionat. Deci, sunt motive să credem că nu ne va fi uşor", a comentat tehnicianul lui Stuttgart.

Cristi Tănase se află în lotul pentru meciul de azi, deşi sunt şanse mici ca el să poată juca după ce s-a accidentat duminică, la Iaşi. „Tănase e bine, dar m-aş mira să-l văd pe teren. Nu ne permitem să-l pierdem", a spus Meme Stoica.

În locul lui Dodel va evolua Adi Popa. În rest, Reghe nu va menaja niciun jucător important pentru meciul de luni cu Rapid, dintre cei aflaţi pe lista UEFA acasă rămânând doar puştii Cojocaru, Puşcaş şi Roşu. „Reghe mi-a spus o formulă de joc pentru Stuttgart la care nici nu visam! I-am zis că e cel mai mare împărat", a comentat Becali.

Gigi, făcut praf de presa germană

Ziariştii nemţi au prefaţat partida dintre VfB Stuttgart şi Steaua, dar s-au referit în primul rând la „personajul" Gigi Becali. „Becali este unul dintre cele mai dubioase si controversate personaje din istorie. Oamenii care-l cunosc îl descriu ca fiind dominant, rece, fără scrupule şi prevăzător. A fost mereu preocupat să-şi creeze avantaje", a publicat „Stuttgarter Zeitung".

Apoi, se arată că: "Gigi Becali mai este cunoscut pentru declaraţiile provocatoare şi pentru limbajul vulgar. Iubeşte să-i numească ţigani pe rivalii locali de la Rapid şi urăşte homosexualii. În plus, îi place să fie tot la Steaua. Patronează echipa din 2003 şi joacă rolul unui preşedinte, manager şi antrenor, chiar dacă pe hârtie sunt alte persoane care ocupă aceste posturi. E singurul care ia decizii. Din 2009 până acum a schimbat opt antrenori. O fi record mondial?".

7 meciuri a disputat Steaua în Germania în cupele europene. Bilanţ: 5 înfrângeri, 2 egaluri, 0 victorii.

info
info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite