Comisia de stat degeaba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Zbârcea, preşedintele  Comisiei de Etică a FRF
Gabriel Zbârcea, preşedintele Comisiei de Etică a FRF

Înfiinţată de o lună, Comisia de Etică a FRF nu a judecat niciun caz întrucât nu a primit vreo sesizare de la Mircea Sandu sau Dumitru Dragomir. Mitică susţine că această comisie nici măcar nu poate funcţiona, întrucât nu are un statut legal.

Războiul verbal dintre Porumboiu şi patronul de la CFR Cluj, pigmentat cu afirmaţii de genul „Paszkany poate să mă înveţe doar dansul la bară", va rămâne, mai mult ca sigur, fără urmări. Asta chiar dacă în urmă cu o lună Mircea Sandu anunţa pe un ton extrem de dur că bălăcăreala din fotbalul românesc va dispărea odată cu înfiinţarea Comisiei de Etică. Aceasta avea tocmai menirea de a pune „stop" jignirilor dintre conducătorii fotbalului românesc.

Primul caz s-a dezumflat

La puţin timp de la înfiinţare se părea că un prim caz va ajunge pe masa Comisiei de Etică. Gigi Becali şi Dumitru Dragomir au coborât la un nivel de mahala dialogul, patronul stelist spunând chiar că „Mitică mi-o s... în fiecare dimineaţă". Iniţial, preşedintele LPF a făcut o sesizare, Comisia de Etică s-a întrunit, însă preşedintele Ligii şi-a retras plângerea.

Dragomir: „Comisia e nefuncţională"

Conform statului Comisiei de Etică, aceasta nu se poate autosesiza. Cei care pot pune în mişcare acest organism  sunt preşedinţii FRF şi LPF, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, subalternii acestora sau Comitetul Executiv al FRF. Însă Mitică susţine că nu a făcut nicio sesizare din cauza inutilităţii acestei comisii. „Există această Comisie, însă nu ştim după ce legi poate funcţiona. Trebuie să mai aşteptăm să găsim un numitor comun. Până atunci, ea nu poate lua nicio măsură, indiferent de natura conflictului", crede Mitică.

Plătiţi cu „o sumă simbolică"

Deşi activitatea lor tinde spre zero, membrii Comisiei de Etică sunt plătiţi de cei de la FRF. „Avem un contract, dar vă pot spune că este vorba de o sumă simbolică", ne-a declarat unul dintre membrii organismului amintit.

"Vom judeca după Codul de Etică al FRF. Sancţiunile merg de la mustrare până la excluderea din fotbal."
Gabriel Zbârcea
preşedinte Comisia de Etică

"Comisia nu judecă decât după sesizări de la FRF sau LPF. Ne-am întâlnit o dată, dar n-am analizat niciun caz."
Dan Bittman
membru al Comisiei de Etică

Cine face parte din Comisia de Etică

Gabriel Zbârcea - preşedinte, 38 de ani

A ocupat multe funcţii importante, în 2005 fiind şeful AVAS. Apoi, a revenit la meseria de bază, iar firma pe care o conduce, Ţuca Zbârcea & Asociaţii, domină pe segmentul său, de patru ani obţinând titlul de „Firma de Avocatură a Anului".

Răzvan Theodorescu - vicepreşedinte, 72 de ani

Academician, doctor în istorie, preşedinte al TVR (1990-1992), ministru al Culturii (2000-2004), senator (2000-2008), secretar general al Asociaţiei Internaţionale de Studii Est-Europene.

Răzvan Ioan Boanchiş - membru, 41 de ani

Editorialist la ziarul „Naţional", scriitor, autor al romanelor „Portocaliu", „Departe de Eritreea" şi al culegerii de pamflete „Sictir, bagabonţilor!".

Anghel Iordănescu - membru, 61 de ani

Antrenorul "Generaţiei de Aur", a condus România până în sferturile Mondialului din 1994. Ca jucător, are 64 de meciuri în tricoul României şi 317 în cel al Stelei. Senator din 2008 până în prezent.

Dan Bittman - membru, 49 de ani

Cântăreţ şi compozitor, liderul trupei Holograf din 1985. Pentru o scurtă perioadă, în 2010, Dan Bittman (foto) a fost consilier al Ministrului de Finanţe.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite