Colţescu, pauză de opt etape!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arbitrul craiovean va fi suspendat două luni pentru gafele făcute în meciul Steaua – Victoria Brăneşti, 2-1. Greşelile de arbitraj din etapa a patra a Ligii I l-au exasperat pe preşedintele CCA Vasile Avram. „Trebuie să recunosc că arbitrajele ne-au dat peste cap“, a spus şeful arbitrilor.

Vasile Avram s-a gândit şi la măsurile care trebuie luate. „Vom propune LPF ca la meciurile importante să accepte brigăzile formate din şase arbitri. Costurile ar fi mult mai mici ca în cazul aducerii arbitrilor de elită din străinătate, care pot ajunge la 18.000 de euro pe meci.

Apoi vom aduce observatori din străinătate care să‑i evalueze pe arbitrii români. Ultima soluţie va fi o revoluţie în arbitraj: arbitri străini pentru toate partidele din Liga I, iar ai noştri vor arbitra doar la Liga a II-a", a afirmat Vasile Avram.

Avram a spus că meciurile cu probleme din runda a patra au fost CFR Cluj - Astra, condus de Teodor Crăciunescu, şi Steaua - Victoria Brăneşti, cu Sebastian Colţescu la centru.

Primul nu a acordat un cartonaş roşu unui jucător de la Astra şi nu a dictat un penalty pentru gazde, iar al doilea nu a acordat o lovitură de pedeapsă la Kapetanos, în prima repriză, dar a dat una, în partea a doua, la o fază neclară tot la atacantul grec. „Nu-mi explic cum un arbitru de valoarea lui Colţescu nu a dat penalty la acea ţinere la Kapetanos", a spus şi vicepreşedintele CCA, Dan Petrescu.

Opt etape de suspendare

Deşi s-a ferit să spună câte etape vor fi suspendaţi, Avram a afirmat: „Vor avea un tip îndelungat de gândire". Şeful CCA a infirmat posibilitatea ca cei doi să fie excluşi din arbitraj, aşa cum a cerut Iuliu Mureşan, preşedintele lui CFR Cluj, pentru Crăciunescu jr, dar surse „Adevărul" spun că cei doi vor sta câte opt etape. Din cauza arbitrajelor din ultima etapă, toţi centralii din lotul A vor fi chemaţi mâine la Bucureşti.

Mircea Sandu nu vrea arbitri străini

Chiar dacă Vasile Avram spune că ia în calcul aducerea de arbitri străini, Mircea Sandu, preşedintele FRF, cel care are de fapt ultimul cuvând în această privinţă, s-a declarat împotriva acestei idei. Şeful Federaţiei s-a întâlnit ieri cu consilierul primului ministru pentru a pune la cale un sistem de impozitare pentru jucătorii din Liga I şi a comentat şi problema arbitrajului din acest etape, spunând că, din cauza crizei financiare, varianta arbitrilor străini este exclusă.

"Voi propune brigăzi din şase arbitri, apoi observatori din străinătate, iar ca ultimă soluţie arbitri străini la toate meciurile."
Vasile Avram
preşedinte CCA

Colţescu îşi reproşează că n-a dat penalty la Kapetanos

Sebastian Colţescu a revăzut ieri meciul din Ghencea. „S-a jurat că n-a văzut ţinerea la Kapetanos", a zis şeful CCA. Centralul craiovean le-a relatat şefilor săi: „La penalty-ul acordat Stelei am văzut clar cum Marincău l-a împins cu ambele mâini pe Kapetanos şi l-a scos de sub traiectoria mingii".

În sprijinul său vine şi declaraţia fotbalistului de la Brăneşti: „Recunosc că am pus mâinile pe Kapetanos, dar nu l-am împins! Un simplu brânci, aşa cum a fost al meu de la meciul cu Steaua nu se dă nicioadată!".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite