Clanul Lucescu, lângă „comoara“ familiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Il Luce“ a primit de ieri liber la vizite. Pe la rezerva tehnicianului au trecut toate rudele sale, oameni pe care antrenorul în vârstă de 66 de ani i-a ajutat enorm de-a lungul timpului.

A trecut o săptămână de când Mircea Lucescu a fost implicat în accidentul rutier în urma căruia s-a ales cu mai multe coaste rupte. De când a fost internat, „Il Luce" n-a fost nicio clipă singur în rezerva sa de la Spitalul Universitar. După operaţie, medicii le-au recomandat rudelor să nu-l obosească cu vizite prelungite pe reputatul tehnician, însă aceştia nu s-au putut dezlipi de cel mai important membru al clanului Lucescu. Răzvan, soţia sa, Ana, dar şi mama lui, Neli, au stat în permanenţă lângă capul familiei.

De altfel, s-a stabilit şi un program. De dimineaţă până în jurul prânzului, antrenorul lui Şahtior se întreţine cu fiul său, care-i cedează locul Anei spre după-amiază. Seara îşi face apariţia Neli, care rămâne şi peste noapte, alături de bărbatul ei. Zilnic, pe la spital trec şi nepoţii Matei şi Marilu, dar şi prietenii foarte apropiaţi ai familiei. Nu toţi stau însă de vorbă cu tehnicianul „minerilor", pentru că acesta are nevoie de odihnă.

Şi-a ajutat fraţii cu bani şi cu relaţii

În vizită au trecut şi fraţii celui mai titrat antrenor român, Gelu, Nelu şi Stela, cei care îi datorează foarte multe lui „Il Luce". Acesta a avut grijă în permanenţă de ei şi, de-a lungul timpului, i-a ajutat fie material, fie prin relaţiile şi cunoştinţele pe care le are. De altfel, în momentele importante ale carierei sale, mai ales în ultimii ani, tehnicianul Şahtiorului i-a avut alături pe fraţi, dar şi pe nepoţi, pe care i-a invitat şi în Turcia, la finala Cupei UEFA, dar şi la Supercupa Europei, de la Monte Carlo.

Peste trei săptămâni îşi reia activitatea

Mircea Lucescu mai are ceva de tras din cauza accidentului de maşină în care a fost implicat, dar îşi revine pe zi ce trece. De ieri, a început să primească mai multe vizite, iar patronul Rapidului, George Copos, nu putea lipsi. Acesta n-a venit la spital cu mâna goală, ci i-a adus prietenului său mâncare gătită şi fructe.

Medicii sunt optimişti în privinţa externării antrenorului şi le-au dat veşti bune Luceştilor. „Fixarea fracturilor suprimă durerea în două, trei zile. De asemenea, după trei săptămâni de la operaţie, pacientul poate reveni la activitatea normală", ne-a explicat profesorul doctor Burnei, chirurg ortoped.

Bogdan Popescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar, ne-a spus că, din cele două tuburi de dren montate pentru evacuarea sângelui acumulat în cavitatea pleurală, unul a fost scos. „Tubul de dren rămas va fi scos după ce se va efectua o radiografie de torace care să arate dispariţia hemotoraxului, dar şi faptul că plămânul s-a extins şi s-a alipit de peretele toracic".

Specialistul crede că Lucescu va putea să reia antrenamentele fără probleme: „Probabil va avea nevoie de câteva şedinţe de gimnastică respiratorie, care se face cu ajutorul spirometrelor".

I-au „prins" coastele cu plăcuţe din titan ca să respire normal

Medicii au montat pe cele trei coaste fracturate plăcuţe de titan pentru a scăpa pacientul de dureri. „În plus, astfel, Mircea Lucescu poate respira normal", ne-a explicat doctorul Bogdan Popescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar. Chirurg ortoped Gheorghe Burnei ne-a spus că în cazul fracturilor costale cu hemotorax, aşa cum a fost la „Il Luce", operaţia constă în evacuarea sângelui din cavitatea pleurală şi în fixarea fracturilor cu plăcuţe din titan care se mulează, practic, pe coaste.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite