Nicu Ciumacenco: "Marius Stan e un mincinos"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Stan
Marius Stan

Viceprimarul oraşului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, afirmă că directorul grupării Oţelul, Marius Stan, minte în ceea ce priveşte sumele alocate clubului de la bugetul local, acuzându-l că vrea să-şi satisfacă "capriciul" de a candida la primărie.

"Ţin foarte mult la echipa de fotbal Oţelul Galaţi, mă înclin în faţa performanţelor ei, dar nu pot să nu remarc modul în care este folosită de Marius Stan: ca armă pentru a-şi satisface un capriciu personal, cel de a candida la primăria oraşului. Într-un comunicat de presă postat în data de 24 februarie pe pagina de internet a clubului Oţelul, directorul general Marius Stan face o serie de afirmaţii total neadevărate faţă de fondurile oferite de Primăria Galaţi echipei de fotbal. În primul rând susţine că sportului local i s-a alocat aceeaşi sumă ca şi în 2010, lucru absolut fals. Dacă în 2010 au fost prevăzute 3,415 milioane de lei, în acest an am dat 4,465 milioane de lei pentru sport. Ceea ce înseamnă o creştere de 30%, nicidecum aceeaşi sumă. Un alt neadevăr publicat de directorul general al Oţelului este că am acordat clubului «15 miliarde de lei vechi, ca şi anul trecut». În primul rând, în 2010 Oţelul a beneficiat de 1.925.425 lei, respectiv cu peste 4 miliarde de lei vechi mai mult decât susţine directorul general Marius Stan. În al doilea rând, pentru 2011 s-a stabilit doar suma generală alocată sportului. Oţelul va beneficia, cu siguranţă, de o finanţare consistentă, ca şi în anii din urmă. Chiar dacă până vineri, 25 februarie, nimeni din conducerea clubului nu a depus dosarul prin care să solicite vreun ban", se arată în comunicatul semnat de viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Edilul gălăţean a mai precizat că împărţirea sumelor alocate sportului va fi făcută de o comisie din care face parte şi Marius Stan, în calitate de consilier local: "Primăria a făcut proiecţia bugetară, a stabilit fondurile totale pentru sport, dar împărţirea este făcută de către comisia de specialitate din care face parte şi Marius Stan, în calitate de consilier local. Până în momentul de faţă nu s-a stabilit ce sumă primeşte Oţelul doar pentru că Marius Stan şi angajaţii săi de la clubul de fotbal nu au cerut vreun leu".

Ciumacenco a precizat în acelaşi comunicat de presă şi faptul că primăria Galaţi este cel mai important sponsor al clubului Oţelul Galaţi, după ArcelorMittal. "Cât priveşte faptul că Oţelul ar fi dat la buget 47,6 miliarde de lei, în nici un caz nu s-a întâmplat la bugetul local. Aceşti bani nu i-a încasat Primăria, cum se insinuează în comunicatul de presă al clubului. Fotbal Club Oţelul SA a fost înfiinţat în luna mai 2005, odată cu desfiinţarea Clubului de Fotbal Oţelul Galaţi. Club care înregistra serioase datorii la bugetul de stat şi care avea, conform bilanţului depus pe 2004, un deficit de 42 de miliarde de lei vechi. Din 2005 şi până în prezent, reprezentanţii Fotbal Club Oţelul SA au achitat către bugetul local în total doar 160.843 de lei noi (3.298 lei în 2006, 25.001 lei în 2007, 69.857 lei în 2008, 41.069 lei în 2009 şi 21.618 lei în 2010). În schimb, în ultimii trei ani clubul a beneficiat de 4.015.244 lei. Astfel, după ArcelorMittal Galaţi, cel mai important sponsor pe care l-a avut echipa de fotbal în ultimii ani a fost Primăria Galaţi", se mai arată în comunicat.

Viceprimarul oraşului Galaţi consideră că Marius Stan ar trebui să-şi prezinte public scuze: "Cred că Marius Stan le datorează scuze gălăţenilor, pentru faptul că a minţit în legătură cu sumele pe care Oţelul le primeşte. Îi cer să prezinte scuzele public, dând dovadă de respect faţă de cei care au înţeles să sprijine una dintre cele mai iubite echipe de fotbal. Toată stima pentru performanţele fotbaliştilor şi ale lui Dorinel Munteanu, dar atitudinea directorului general pătează bunul renume de care se bucură clubul".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite