Cîrţu schimbă Steaua după modelul Barça

0
Publicat:
Ultima actualizare:

G Becali intenţionează să-l păstreze pe „Sorinaccio“ şi din vară. Roş-albaştrii i-au transferat pe Mihai Costea şi pe Júnior Moraes şi insistă pentru Florin Costea întrucât urmează să treacă de la 4-4-2 la 4-3-3. Gigi ar fi vrut ca echipa să folosească aşezarea „extratereştrilor“ încă din retur, însă Lăcătuş s-a opus, iar Cîrţu l-a convins că, deocamdată, roş-albaştrii n-au jucătorii potriviţi

Becali vrea să revoluţioneze Steaua din vară! Prima măsură? Achiziţionarea unor fotbalişti care se mulează perfect la sistemul preferat al latifundiarului, ofensivul 4-3-3, folosit de marile formaţii din lume. „Noi avem jucători de 4-3-3, cum sunt Răduţ şi Tănase, dar ne mai trebuie câteva «perle». Eu vreau ca Steaua să-şi domine adversarii şi să aibă mereu 2-0 la pauză. Pentru asta, sunt dispus să investesc oricât", a declarat finanţatorul din Ghencea.

În iarnă, Becali îi ceruse şi lui Lăcătuş să schimbe tactica, însă „Fiara" i s-a plâns că nu are jucătorii potriviţi. Acum, patronul roş-albaştrilor este decis să renunţe la toţi atacanţii pe care-i are la ora actuală, Marius Bilaşco, Lucian Burdujan, Nicolae Dică, Marius Onofraş, Maicon de Oliveira şi Romică Surdu, urmând să aducă doar jucători care pot evolua în sistemul 4-3-3.

Costea cel mare ar veni după retrogradare

Latifundiarul din Pipera crede în continuare că Florin Costea ar putea juca un rol vital în strategia pentru viitorul sezon, alături de fratele său, Mihai, achiziţionat deja de Steaua. Becali a mai discutat în ultimele zile cu Adrian Mititelu despre acest transfer, însă patronul Universităţii i-a cerut o sumă prohibitivă în schimbul atacantului de 26 de ani. „I-am oferit trei milioane de euro lui Mititelu pe Florin Costea, dar n-a vrut. Mi-a cerut şapte milioane!", a dezvăluit patronul roş-albaştrilor. Gigi e convins că o eventuală retrogradare a Ştiinţei l-ar convinge pe Mititelu să mai scadă din pretenţii.

După Mihai Costea, Gigi Becali a mai reuşit transferul unui alt atacant pentru sezonul viitor: ex-bistriţeanul Júnior Moraes. Brazilianul va îmbrăca însă tricoul roş-albastru doar dacă FIFA îl va declara liber de contract. Cum? Gloria Bistriţa s-a adresat federaţiei internaţionale, căreia i-a solicitat să-i oblige pe ucrainenii de la Metalurg Doneţk să achite suma de transfer asupra căreia au convenit cele două cluburi la mijlocul lunii februarie: 1,25 milioane de euro. Ucrainenii n-au plătit niciun cent până acum, aşa că Moraes a plecat de la Doneţk şi s-a antrenat de unul singur în ultimele două săptămâni.

Cîrţu, pe placul patronului

La Timişoara, Steaua a pierdut aproape toate şansele de a se mai clasa la final pe unul dintre primele două locuri. Totuşi, Gigi Becali este convins că echipa a câştigat un antrenor. Patronul din Ghencea este impresionat de Sorin Cîrţu, pe care îl vede drept omul potrivit pentru proiectul de întinerire a echipei, dar şi pentru implementarea sistemului 4-3-3.

„Se vede mâna lui Sorin, echipa joacă fotbal, ce să mai!? Am fost călare pe Timişoara tot meciul", a punctat Becali sâmbătă seară. Dacă echipa va continua să crească şi va cuceri Cupa României, finanţatorul Stelei îi va propune lui „Sorinaccio" prelungirea contractului pe încă un sezon, începând din vară.

"Normal că îmi doresc să rămân şi după încheierea sezonului. Sunt convins că putem face treabă bună aici.''
Sorin Cîrţu
antrenor Steaua

"Mie îmi place cel mai mult 4-3-3 , dar ca să joci asta îţi trebuie jucători de valoare, dar şi un antrenor inteligent.''
Gigi Becali
patron Steaua

Sistemul „tiki-taka"

Avantajele aşezării pe care vrea s-o adopte Steaua au fost descoperite de mult de marile echipe ale continentului. Josep Guardiola (foto) nu iese din această formulă la Barcelona, care e aproape de un nou titlu în Primera. Mai mult, ultimele două câştigătoare ale Ligii Campionilor, Inter şi Barcelona folosesc sistemul 4-3-3.

În România, Victor Piţurcă este un adept al acestui modul. Fostul selecţioner l-a aplicat şi la echipa naţională, dar şi în scurtul său mandat din Ghencea, în vara lui 2010. Piţi folosea atunci un triunghi ofensiv alcătuit din Bănel Nicoliţă, Bogdan Stancu şi Cristi Tănase, cei doi jucători din benzi având totodată şi multe sarcini defensive.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite