Cîrţu: „S-a trezit Iliescu să zică de mine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Cîrţu, un antrenor temperamental
Sorin Cîrţu, un antrenor temperamental

Sorin Cîrţu a fost sac de box în ultima perioadă. Toată lumea l-a criticat pe fostul „principal” al CFR-ului pentru faptul că a spart geamul băncii tehnice la meciul cu FC Basel din Liga Campionilor.

"Despărţirea mea de CFR Cluj s-a produs exclusiv din cauza acelui gest. Nu a existat niciun alt motiv. Am greşit şi am înţeles că e mai bine să îmi strâng mâna cu oamenii de acolo, cu care am avut o relaţie foarte bună. Nu am reuşit la Cluj din cauza ghinioanelor. Am avut ghinion şi la Basel, iar gestul pe care l-am făcut atunci fost unul de defulare... Bastos s-a accidentat într-un moment în care făcusem toate schimbările, iar echipa alerga după egalare. «Cum e posibil să mi se întâmple toate numai mie?!», mi-am zis atunci... Şi, am izbucnit! Eram supărat, poate, din cauza destinului meu...", a spus ieri Cîrţu pentru "Adevărul".

El a vorbit şi despre atacurile primite după partida din Elveţia: "Ştiţi cum se spune, în momentele grele îţi vezi prietenii şi duşmanii. Eu am realizat că am mai mulţi duşmani decât mă aşteptam. Am fost atacat chiar de oameni cărora credeam că le sunt simpatic...".

Singurul căruia Sorinaccio a ţinut să-i răspundă este fostul preşedinte, Ion Iliescu: „Nu mai vorbise niciodată despre mine până să sparg geamul băncii de la Basel. S-a trezit el să comenteze! Cred că e o diferenţă mare între noi. Eu am recunoscut că am greşit, îmi recunosc vina, dar el nu recunoaşte nici azi că a manipulat minerii şi că a fost implicat în mineriade. Păi, ce, eu am schimbat vieţi ca el? Din cauza lui, şi azi îşi mai plâng românii morţii pe la cimitire!".

N-a vorbit cu presa o săptămână

De la momentul despărţirii de CFR, Sorin Cîrţu nu a mai dat nicio declaraţie presei. "Nu am dispărut niciunde. Am stat acasă, cu familia, să mă liniştesc. M-a sunat multă lume, dar nu am mai răspuns la telefoane pentru că nu m-a interesat să afle lumea ce trăiri am. Au fost zile în care nu am vrut să vorbesc cu nimeni".

Deşi a fost măcinat de gestul de la Basel, tehnicianul a mărturisit că nu s-a gândit niciun moment să renunţe la antrenorat: "Toate castanele pe care le-am primit în ultima perioadă n-au făcut decât să mă întărească. O să revin mult mai puternic ca antrenor, veţi vedea!".

A înapoiat maşina primită de la CFR

Cîrţu a plecat de la CFR cu maşina clubului, iar acest lucru a dat naştere la interpretări. "Am plecat cu maşina clubului, într-adevăr, dar nu trebuia să plec şi eu cu ceva acasă? Ce trebuia să fac, să mă întorc la Craiova cu trenul?! Maşina am înapoiat-o, este acum la Cluj. Nu este adevărat că am uitat să o înapoiez", a precizat tehnicianul. 

Amendat cu 10.000 de euro

UEFA l-a amendat ieri cu 10.000 de euro pe Sorin Cîrţu pentru că a spart geamul băncii tehnice la meciul de la Basel. Tehnicianul a primit şi o etapă de suspendare. Aceasta poate fi ispăşită doar într-un meci din cupele europene. CFR Cluj a fost obligată să suporte reparaţia băncii tehnice stricate de Cîrţu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite