Ciobotariu aplică metodele lui Dinu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul antrenor al roş-albilor a încercat încă de la primele şedinţe de pregătire să-şi apropie jucătorii
Noul antrenor al roş-albilor a încercat încă de la primele şedinţe de pregătire să-şi apropie jucătorii

Noul tehnician al „câinilor“ se ghidează la antrenamente după  regulile pe care le-a învăţat de pe vremea când era pregătit de „Mister“. Cornel Dinu nu mai antrenează de ani buni, dar filosofia sa de tehnician se va regăsi în acest sezon de Liga I,asta dacă acţionarii îl vor păstra pe Ciobotariu pe banca lui Dinamo. 

De ieri, „câinii" se află în Austria într-un stagiu de două săptămâni. Aici, lotul de 29 de jucători va fi supus mai multor teste şi va evolua în şase meciuri amicale, la ultimele anunţându-şi prezenţa şi Cornel Dinu. În scurtul timp de când lucrează împreună, jucătorii au fost impresionaţi de Ciobotariu şi de modul său de lucru, dar şi de faptul că „Procurorul" e din nou lângă ei.

Mai mult, noul tehnician al lui Dinamo se ghidează la antrenamente după metodele şi principiile învăţate de la Dinu în perioada în care actualul administrator delegat era antrenor principal al „câinilor", iar „Ciobi" era fundaş central. „Adevărul" vă prezintă în continuare câteva dintre elementele preluate de Ciobotariu de la mentorul său.

Încă de la reunire, antrenorul le-a spus direct elevilor săi. „Să-mi spuneţi Ciobi, nu Ciobotariu, Mister sau domnu' profesor". Astfel a creat o relaţie directă cu jucătorii şi toţi îl strigă după cum le-a comunicat. În plus, tehnicianul le-a transmis că pentru el toţi sunt egali şi nu vrea să vadă „bisericuţe" în vestiar. Acelaşi lucru l-a aplicat şi „Procurorul" pe vremuri, singura diferenţă fiind că toţi îl recunoşteau ca „Mister".

Lucrează mult cu fundaşii

Fundaş central de meserie, Ciobotariu vrea să rezolve, în primul rând, problema apărării, în sezonul încheiat echipa primind 52 de goluri, record negativ în istoria clubului.

De aceea, fundaşii sunt cei mai „hărţuiţi" la antrenamente şi pe lângă faza defensivă sunt puşi să participe şi la cea de construcţie. „Ciobi" lucrează mult la sincronizarea apărării, la poziţionarea în linie şi la ieşirile la ofsaid, ceea ce a făcut şi Dinu la finalul anilor '90, atunci când Dinamo a „spart" obişnuitul 5-3-2 care se practica în Liga I, folosind un 4-4-2 agresiv, în care fundaşii jucau riscant la ofsaid. Cum Dinu a jucat mare parte a carierei ca fundaş central, multe dintre sfaturile sale se regăsesc acum în directivele lui „Ciobi", mai ales că între cei doi este o strânsă colaborare.

A mărit intensitatea antrenamentelor fizice

Ciobotariu pune mare accent pe partea fizică a antrenamentelor. Acum s-au mărit numărul turelor de teren, iar exerciţiile la sala de forţă sunt mai intense. Roş-albii vor efectua, mai ales în Austria, unde beneficiază de toate facilităţiile, multe exerciţii în bazinul de înot, metodă ce ajută în special articulaţiile.

Şi Dinu era un adept al unei bune pregătirii fizice şi de multe ori a criticat pres­taţia unor jucători care după numai o repriză cedau. Un „client" al său era Adrian Cristea, recunoscut pentru faptul că nu putea să „ducă" un meci în regim de efort susţinut.

Probleme în lot

În Austria au plecat 29 de jucători, fără nicio achiziţie până acum. Echipa s-a întărit cu oameni de la Dinamo II, iar deplasarea au făcut-o şi fotbalişti a căror situaţie este incertă. Găman şi Bărboianu vor afla la începutul lunii iulie dacă trebuie să se întoarcă la Universitatea Craiova. Apoi, Pulhac nu vrea să continue şi impresarul său, Victor Becali, îi caută o formaţie în Rusia, iar fotbalişti ca Rus şi Chiacu au fost mereu împrumutaţi la alte echipe.

Vor juca şase amicale

Dinamoviştii au stabilit şi programul meciurilor din Austria, perfectând încă unul pe lângă cele stabilite deja, în timp ce în ultimul vor avea un alt advesar faţă de nemţii de la Regensburg.

- Mâine: Dinamo - FC Trepca (Kosovo)
- 29 iunie: Dinamo - FC Ingolstad 04 (Germania 2)
- 2 iulie: Dinamo - FC Basel (Elveţia 1)
- 4 iulie: Dinamo - Maccabi Haifa (Israel)
- 6 iulie: Dinamo - Emiratele Arabe Unite
- 8 iulie: Dinamo - USK Anif (Austria 3)
*Toate partidele vor fi transmise în direct pe Digi Sport

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite