Ciobi, „lucrat“ de Sensei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eşecul cu Petrolul i s-a pus în cârcă tatălui lui Marius Niculae (stânga)
Eşecul cu Petrolul i s-a pus în cârcă tatălui lui Marius Niculae (stânga)

După 1-3 cu Petrolul, antrenorul Liviu Ciobotariu este aproape de a fi debarcat, iar pentru asta trebuie să-i „mulţumească“ lui Constantin „Sensei“ Niculae, cel arătat cu degetul pentru pregătirea din iarnă.

„Câinii" n-au mai bătut pe nimeni de şase etape şi au bifat trei înfrângeri la rând pe teren propriu, cu Sportul, Vaslui şi Petrolul! Suporterii s-au revoltat, iar principala ţintă a atacurilor a fost Liviu Ciobotariu, căruia i s-a cerut insistent demisia. 

Principala acuză care i se aduce antrenorului dinamovist este aceea că echipa nu e în stare „să stea în ghete". Lipsa unei pregătiri fizice adecvate în pauza de iarnă a fost remarcată deja de câteva meciuri, iar Gigi Mulţescu a întărit această idee: „Dinamo culege furtună după ce a semănat vânt în iarnă. Cu pregătirea fizică stau ei prost", a afirmat tehnicianul ploieştenilor.

Mult mai virulent a fost Ioan Becali. „Nu sunt trist pentru că ştiam în ce formă e Dinamo, am spus-o de la meciul cu Gaz Metan. Am spus că nu ştiu dacă Dinamo termină în primele trei şi se pare că aşa se va întâmpla. N-am fost de acord cu schimbarea antrenorului, dar Dinamo este o echipă nepregătită. Probabil că trebuie luată şi această măsură, pentru că văd că toţi cei care au schimbat antrenorul au reuşit un reviriment", a afirmat fostul impresar la Dolce Sport. Cel vizat în privinţa pregătirii fizice este Constantin Niculae, preparatorul lui Dinamo.

Ion Marin şi Ionuţ Badea aşteaptă un semn

Pentru Liviu Ciobotariu, meciul de joi cu Gaz Metan Mediaş, din semifinalele Cupei României, devine decisiv. O ratare a calificării în finala Cupei României îi va fi fatală antrenorului, deşi lui „Ciobi" i s-a promis un contract pe doi ani.

Varianta de compromis ar fi aducerea lui Ion Marin de la Dinamo II pe o poziţie de director tehnic, dar cu puteri depline în alcătuirea formaţiei şi a  antrenamentelor. Şefii dinamovişti îl au în vizor şi pe Ionuţ Badea, tehnicianul demis de „U" Cluj, care este văzut ca un antrenor de perspectivă.

„În vară, tot eu i-am pregătit"

Constantin „Sensei" Niculae, preparatorul fizic al lui Dinamo, a comentat pentru „Adevărul" acuzele care i se aduc.

„Adevărul": Vi se reproşează că aţi pregătit prost echipa. Cum comentaţi?

Constantin Niculae: E cel mai uşor să spui că o echipă e slab pregătită fizic. Asta e scuza universală: „Domnule, nu aleargă". Eu vreau să spun doar atât, am făcut pregătirea la fel ca şi în vară, adică folosind acelaşi metode. În tur n-am auzit pe nimeni spunând că echipa nu aleargă. Şi, oricum, nu câştigă echipa care aleargă mai mult, important e să se mişte mingea.

Şi atunci de ce nu mai dau jucătorii acelaşi randament?

Pentru că au intervenit doi factori. În primul rând, uzura meciurilor sâmbătă - miercuri - sâmbătă, în special la jucătorii de peste 30 de ani. Noi nu avem metodele de refacere ale lui AC Milan, care le ia sânge jucătorilor după fiecare antrenament pentru a vedea cum se prezintă. În al doilea rând, a apărut stresul de rezultate. În tur, nimeni nu avea aşteptări de la aceşti jucători, acum, toată presiunea e pe ei.

Concret, ce metodă aţi folosit în iarnă?

În timpul amicalelor, jucătorii sunt monitorizaţi, iar noi primim nişte parametri ai lor: cât aleargă, cum, pe unde. În funcţie de aceştia, stabilim unde mai mai au de lucrat.

Boudjemaa şi Hamza au dinamitat „Groapa"

O pasă de gol, după ce l-a ameţit de Luchin, şi un gol reuşit de la aproape 40 de metri. Acestea sunt realizările mijlocaşului de 26 de ani, care a ajuns în urmă cu două luni la Ploieşti. Damien Boudjemaa (foto stânga) se trage dintr-o familie de imigranţi algerieni, stabilită la Paris.

Micuţul jucător de numai 1,72 metri s-a apucat de fotbal la o formaţie de amatori dintr-o suburbie a capitalei Franţei, unde a jucat până la începutul anului 2012. Echipa lui Damien, Alfortville, evoluează în liga a patra franceză, fiind o formaţie de amatori.

Boudjemaa a fost foarte aproape să ajungă acum doi ani în campionatul Spaniei, fiind curtat insistent de Almeria. N-a reuşit să plece, deoarece clubul n-a vrut să-i dea drumul gratis, aceeaşi poveste repetându-se şi în cazul ofertei pe care a avut-o de la Twente, din Olanda.

Presa din Hexagon a scris că Boudjemaa a fost dorit şi de echipe precum Brest, Caen, Lens ori Valenciennes, dar fotbalistul n-a putut pleca de la Altforville decât după ce a devenit liber de contract.

Managerul general al Petrolului, Vivi Răchită, l-a testat în Antalya şi a decis pe loc transferul lui. „Se vedea că are calităţi tehnice prin care poate aduce un plus important la mijlocul terenului, chiar dacă venea de la un nivel fotbalistic nu tocmai ridicat", a explicat Răchită.

Younes Hamza a fost refuzat de Astra

Al doilea erou al ploieştenilor în partida cu Dinamo a fost tunisianul Younes Hamza (foto dreapta), care a deschis scorul printr-o foarfecă spectaculoasă din mijlocul careului. Hamza va împlini duminică 26 de ani şi a ajuns la Petrolul după ce a fost refuzat de Astra.

El a făcut cantonamentul de iarnă cu cealaltă echipă a Ploieştiului, dar antrenorul Antonio Conceicao nu l-a oprit în lot. Hamza şi-a oferit serviciile Petrolului şi în cinci meciuri a înscris de cinci ori.

El se află la prima experienţă în străinătate, până în 2012 jucând la Union Monastir, Sfaxien şi Sahel, toate din Tunisia natală. Younes are un titlu de campion cu Sfaxien şi a fost convocat de câteva ori la echipa naţională, unde n-a apucat să debuteze.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite