Cinci milioane de euro pentru titlu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stancu (în albastru) a marcat două goluri, dar a şi ratat două ocazii uriaşe cu CFR
Stancu (în albastru) a marcat două goluri, dar a şi ratat două ocazii uriaşe cu CFR

Dacă echipa va reduce în 2010 diferenţa de puncte faţă de lider, Gigi Becali este hotărât să aloce aceşti bani pentru transferuri. Egalul înregistrat de Steaua cu CFR Cluj l-a dezamăgit pe patronul din Ghencea, care înaintea etapei începuse să spere din nou la câştigarea campionatului.

„Poţi să te dai de 100 de ori peste cap, dacă nu ai noroc în viaţă, nu ai ce face. Nu mai sperăm la titlu, suntem obligaţi să jucăm pentru locul doi", a spus Becali la finalul meciului.

Totuşi, după o discuţie cu managerul Mihai Stoica, latifundiarul şi-a regândit strategia. Meme i-a cerut lui Gigi un buget consistent de transferuri pentru pauza din această iarnă, motivând că accederea în grupele Ligii Campionilor rămâne un obiectiv realizabil şi de pe poziţia secundă, care asigură prezenţa în preliminarii.

Condiţia finanţării

Câştigarea titlului rămâne însă ţinta principală. Condiţia pentru ca Becali să-şi deschidă din nou buzunarele, la fel cum a făcut-o şi în precedentul mandat al lui Stoica în Ghencea, este ca echipa sa să reducă din diferenţa de zece puncte pe care liderul Oţelul o are faţă de formaţia roş-albastră, în cele două etape care se vor juca din retur, cu «U» Cluj, acasă, şi cu Universitatea Craiova, în deplasare.

„Dacă vom câştiga următoarele două meciuri intrăm în pauză şi voi lua cinci-şase jucători de valoare. O să bag cinci milioane de euro, poate chiar zece, dar asta doar dacă avem între cinci şi opt puncte faţă de primul loc. Dacă distanţa e mai mare, n-are rost să mai arunc banii", a recunoscut patronul Stelei.

Stancu, monitorizat şi de ruşi

Una dintre sursele de finanţare a campaniei de achiziţii ar putea fi cedarea golgheterului din Ghencea, Bogdan Stancu. De serviciile „Motanului" se interesează Liverpool, Arsenal, Juventus sau Milan, însă cea mai disperată grupare pare a fi cea antrenată de Gheorghe Hagi, Galatasaray.

„Regele" l-a trimis pe Zoltan Iaşko pentru a-l vedea pe viu pe atacantul de 23 de ani, iar turcii şi-l doresc pe acesta începând din iarnă, suma oferită fiind de cinci milioane de euro. Managerul stelist, Mihai Stoica, l-a sfătuit pe Becali să întârzie până la vară plecarea lui Stancu.

Motivul? Pe lângă faptul că Steaua are nevoie de el în lupta pentru Liga Campionilor, managerul are informaţii că scouteri aparţinând unor cluburi din Rusia îl vor urmări pe Bogdan la meciul de joi, cu Liverpool. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite