Christian Pouga: „O să dau gol după gol până ajungem în Ligă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camerunezul a înscris contra braşovenilor, în partida sa de debut în Liga I, şi e convins că poate deveni cel mai bun marcator din România. Atacantul visează deja la cea mai importantă competiţie intercluburi. Lopez Caro îi datorează lui Pouga prima sa victorie ca antrenor în Liga I. Vârful adus din Portugalia, de la Leixoes, a fost decisiv în meciul cu FC Braşov, punctând pentru 2-1.

„Adevărul": Cui dedici primul gol al tău la Vaslui?

Christian Pouga: Noii mele echipe. De la patron până la ultimul angajat. Aveam mare nevoie de acest succes pentru că, până sâmbătă, Vasluiul nu reuşise să învingă în noul sezon.

Te aşteptai să dai gol?

Sunt atacant de meserie şi am fost transferat la Vaslui pentru a marca. Este bine că am făcut-o de la primul meci pentru că am mai mare încredere acum că vom reuşi să ne îndeplinim obiectivele: titlul în România şi calificarea în grupele Ligii Europa.

Ce ştii despre fotbalul din România?

Nu ştiu nimic despre campionatul intern, dar am auzit de Chivu şi de Mutu, doi dintre cei mai buni fotbalişti români. Am jucat până acum în China, Elveţia, Spania şi Portugalia, dar nu ştiam mai nimic despre Liga I până să apară interesul Vasluiului pentru mine. Am ales să vin aici pentru că am fost impresionat de proiectul acestui club. S-au făcut investiţii mari, iar obiectivele sunt îndrăzneţe.

Crezi că Vasluiul poate lua titlul?

Este mult prea devreme să se vorbească despre aşa ceva. Suntem abia la început de drum, dar este bine să câştigăm cât mai multe meciuri pentru a ne intra în formă. Orice jucător din lumea asta visează să evolueze în Liga Campionilor. Cu această speranţă am semnat şi eu contractul cu Vaslui.

Cum vezi „dubla" cu Lille din Liga Europa?

Sunt şanse egale. Era mai bine dacă jucam meciul decisiv la Vaslui, dar nu avem ce face acum. Ideal ar fi să batem, în tur, pe teren propriu, fără să primim gol. Dacă vom elimina Lille, va fi o mare performanţă.

Cum te-au primit noii tăi colegi?

Foarte bine. De la primul antrenament m-am integrat rapid şi asta s-a văzut la partida cu FC Braşov, când am şi marcat. Urmează meciuri dificile şi în campionat, dar şi în cupele europene, aşa că trebuie să-mi intru în formă repede pentru a da cât mai multe goluri.

Este un pas înapoi pentru tine transferul la Vaslui?

Eu nu văd lucrurile aşa, chiar dacă am jucat în campionate mai puternice. Vasluiul e un club care se bate la titlu şi are mari şanse să joace în grupele Ligii Europa. Sper ca la 24 de ani să iau cât mai multe trofee cu noua mea echipă.

Porumboiu: „Nu-mi place cum jucăm“

Adrian Porumboiu a fost dezamăgit de echipa sa chiar şi în victoria de sâmbătă seară. „Mie nu mi-a plăcut meciul cu Braşov. Am bătut chinuit. Nu de-asta bag bani în echipă. Vreau mai mult de la ai mei. Nu sunt mulţumit de unii jucători”, a spus finanţatorul celor de la FC Vaslui. Acesta l-a înţepat şi pe antrenorul Lopez Caro: „A crezut că este uşor în România, dar nu e chiar aşa. Totuşi, am încredere în el. Îl las să-şi facă treaba”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite