Cu un Chiricheş se face primăvară!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foarfeca lui Vlad Chiricheş
Foarfeca lui Vlad Chiricheş

Steaua a câştigat cu 2-0 partida cu Molde, iar Vlad Chiricheş a marcat cu o execuţie ce ar face invidios orice fotbalist de clasă.

Pesemne că Ole Gunnar Solskjaer şi-a asumat eşecul, trimiţând pe teren “grupa mică” a echipei. În Norvegia, la fel ca-n România, câştigarea titlului şi, implicit, posibilitatea de a ajunge în grupele Ligii Campionilor, înseamnă alimentarea clubului cu bani serioşi. Cum Molde joacă duminică “finala” campionatului cu Rosenborg, Solskjaer a sacrificat meciul cu Steaua, oferind în acelaşi timp o şansă puştimii. Te întrebi totuşi ce antrenor român ar avea tupeul să joace cu o echipă de tineret? Doar Hagi.

Chiricheş şi-a luat viza de Occident

Bineînţeles că opţiunile lui Ole Gunnar ne privesc prea puţin, important e că Steaua a făcut ce trebuia să facă, adică a atacat, a ratat (bară Latovlevici, şut scos de pe linia porţii a lui Chipciu) şi a marcat. A marcat un fundaş, Chiricheş, plecat în faţă ca să se mai dezmorţească. Şi nu oricum, ci cu o “foarfecă” superbă, execuţie ce i-a făcut probabil invidioşi chiar şi pe Tănase sau Chipciu, fotbalişti cu pretenţii tehnice. Cum graniţa spre un campionat din Vest s-a mai deschis puţin, rămâne doar o simplă curiozitate: cum i-or pronunţa italienii, spaniolii sau englezii numele fundaşului. Peste două minute de la foarfeca lui Chiricheş, Rusescu s-a lipit şi el la gol, e drept, nu la fel de estetic, punând latul la un şut eşuat al lui Latovlevici. La reuşitele Stelei, în general, Mihai Stoica se abţine cu greu să nu intre pe teren. E o lege nescrisă a fotbalului care spune că oamenii de pe bancă n-au voie să ajungă în faţa antrenorului, obligându-l mereu pe Meme să frâneze brusc.

Tănase a ratat un penalty

Steaua s-a desfăşurat confortabil şi-n partea a doua, Reghecampf a mai consumat doi litri de apă, iar Tănase a irosit o lovitură de pedeapsă. “Dodel” a încercat o execuţie de fotbalist, fără elan, însă stilul ăsta de a bate un penalty nu prea l-a mai stăpânit nimeni în România de la Lupu încoace. S-a terminat 2-0, victorie care pentru Steaua e aproape sinonimă cu primăvara europeană. Mai ales că în celălalt meci al grupei, Copenhaga şi Stuttgart s-au încurcat reciproc, într-un egal care nu ajută pe nimeni.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite