Cel mai ciudat gol din Cupa Campionilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu 23 de ani, Steaua o elimina pe Galatasaray din semifinalele Cupei Campionilor, iar Piţurcă înscria cu ceafa.

În Europa se joacă acum semifinale de Liga Campionilor, iar românii, ca de obicei, nu sunt implicaţi decât la nivel de telespectatori. Nu la fel se întâmpla şi în 1989, când una dintre protagoniste era Steaua Bucureşti. Pe 19 aprilie, în acel an, roş-albaştrii jucau pe terenul lui Galatasaray Istanbul, în semifinalele Cupei Campionilor. Partida tur fusese tranşată de stelişti cu 4-0, aşa că returul era doar o plimbare în parc. Şi aşa a şi fost, s-a terminat 1-1, iar românii s-au dus fără probleme în finala cu Milan.

Meciul a rămas însă în memoria românilor datorită unei faze antologice. Portarul lui Galatasaray, Zoran Simovici, a primit o pasă de la un coechipier şi a luat mingea în mână - pe atunci era permis. Simovici se pregătea să degajeze, iar Piţurcă se retrăgea cu spatele.

Fault la portar!

Portarul iugoslav a şutat cu sete în balon, însă a ţintit exact ceafa atacantului de la Steaua. Mingea s-a dus în poartă spre uluiala tuturor, inclusiv a arbitrului englez Kevin Stuart Hackett, care a fluierat ... fault la portar! Eroul golului anulat de englez, Victor Piţurcă, îşi aminteşte faza cu acurateţe, chiar dacă în acele momente era bine ameţit de mingea trimisă în ceafă de Simovici.

„Portarul era grăbit să degajeze. Eu mă retrăgeam pe traiectoria lui. Nu credeam că o să mă nimerească, eram deja la câţiva metri de el. Mingea a venit tare în ceafă. Eram buimac de ameţeală, dar am văzut cum mingea intră în poartă şi am început să mă bucur", povesteşte actualul selecţioner al României. Totuşi, arbitrul a luat o decizie ciudată, fault în atac. „Cred că el nici nu a văzut ce s-a întâmplat, pentru că alerga cu spatele. Nici vorbă de fault, eram departe de portar", spune Piţurcă.

"La pauză, mi-am băgat capul în chiuvetă, sub jetul de apă. Doctorul mi-a pus nişte gheaţă, pentru că încă eram ameţit.''
Victor Piţurcă  fost atacant Steaua

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite