Ceahlăul vrea în cupele europene!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Ştefan, primarul oraşului Piatra Neamţ
Gheorghe Ştefan, primarul oraşului Piatra Neamţ

Preşedintele de onoare al nemţenilor, Gheorghe Ştefan, şi-a propus să ducă formaţia de sub Pietricica în cupele europene, ambiţionat de performanţa Oţelului. „Plăieşii" lui Pinalti vor încerca să se claseze pe un loc de Liga Europa cu unul dintre cele mai mici bugete de la anul, din Liga I: 3 milioane de euro.

După un sezon de rătăcire pe maidanele din Liga a II-a, Ceahlăul s-a întors în forţă pe prima scenă. Parcursul nemţenilor din „B" a fost cu adevărat impresionant. Pietrenii au suferit doar două eşecuri, ambele înfrângeri venind după ce echipa a obţinut matematic promovarea. Ceahlăul a început campionatul cu Marin Barbu pe bancă.  

„Enache, noul ferguson"

La jumătatea sezonului, când moldovenii erau lideri detaşat, „Pinalti" l-a dat afară pe „Magiun", din cauza salariului ridicat al tehnicianului. Barbu câştiga la Ceahlăul 70.000 de euro pe sezon, iar fostul antrenor al nemţenilor nu a acceptat o reducere a contractului. Aşa a ajuns antrenor Costel Enache, ex-atacant al grupării de sub Pietricica.

După ce a reuşit să menţină echipa pe primul loc şi să obţină promovarea fără probleme, fanii Ceahlăului l-au poreclit pe Enache „Wenger de la Piatra Neamţ", pentru flerul său la promovarea tinerilor. Totuşi, Gheorghe Ştefan nu-l va păstra pe Enache ca antrenor principal şi în Liga I. Tehnicianul cu care pietrenii au promovat va rămâne „secundul" celui care urmează să fie numit ca principal. Favoriţi: Mulţescu, Bergodi şi Sorin Cîrţu.

„Pinalti" are ambiţii mari pentru primul sezon în Liga I, de la revenire: ambiţia lui este ca echipa să prindă un  loc de Liga Europa, după ce Oţelul a reuşit să câştige campionatul. Chiar şi cu un buget mic, de 3 milioane de euro. „Noi avem o generaţie bună de jucători, avem 17 juniori la naţionalele României. Sper ca, în 2-3 ani, să avem o echipă numai de localnici", a afirmat Costel Enache.  „Sper ca Enache să fie un fel de Ferguson, de la Manchester United, sau un fel de Wenger, de la Arsenal. Va rămâne mult timp la noi în staff.­­ Este un tehnician tânăr, la curent cu ultimele noutăţi", a spus „Pinalti", care a continuat: „Vreau ca jucătorii mei să câştige bani munciţi, pe valoarea lor".

Ceahlăul Piatra Neamţ

Anul înfiinţării:
1919 (prima participare în Liga I: 1993-1994)
Culori: galben-negru Palmares: -
Buget estimativ:  3 milioane euro
Conducere: Gheorghe Ştefan - preşedinte de onoare şi finanţator, Vicenţiu Iorgulescu - preşedinte executiv
Antrenor: Costel Enache (38 ani)
Vedete: Thomas Villadsen (26 de ani), Marian Constantinescu (30), Ionuţ Bădescu (33)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite