Târgu-Jiu: Cardoso a lăsat lotul naţional de înot pentru fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaşul brazilian al pandurilor nu a uitat primul sport pe care l-a practicat în Brazilia aproape până la cel mai înalt nivel. Cardoso putea fi convocat la lotul naţional dar a preferat fotbalul, primul său cadou primit la naştere fiind o minge.

Pandurii au avut parte de un antrenament la piscină în cantonamentul din Antalya. Din cauza vremii ploioase Ciobotariu a programat un antrenament complet la piscina hotelului Kervansaray, fiecare jucător având de făcut câte 12 lungimi de bazin. Un bun prilej pentru Cardoso de a-şi aminti de sportul pe care l-a practicat până aproape de performanţa naţională, el reuşind 20 de lungimi de bazin.

Ştia să înoate de la doi ani

Fost campion la concursuri regionale de înot şi al regiunii Sao Paolo, Cardoso a povestit colegilor că ştia deja să înoate de la doi ani şi că a practicat acest sport timp de 12 ani: „Cred că aveam doi ani când deja am învăţat să înot la piscină. Aşa mi s-a spus dar în Brazilia e ceva normal pentru că e foarte cald şi toată lumea are piscină sau merge la un club. Toţii copii învaţă să înoate de mici. Era ceva normal, acum nu ştiu dacă mai e la fel dar aşa a fost când eram eu mic. Şi eu şi toţi fraţii mei ştiam de mici să înotăm. Mai întâi fraţii mai mari m-au învăţat dar după aceea am avut un instructor şi am făcut 12 ani de înot.” 

Campion regional de înot la Sao Paolo

Pe la şase ani părinţii au văzut că e foarte bun la înot şi l-au dat la un club iar pe la 8-9 ani mergea deja la concursuri.  „De la 9 până la 13 ani am tot mers la concursurile de înot din regiune. Am ieşit mereu pe locul I sau II şi îmi plăcea foarte mult. Mergeam în regiunea Sao Paolo la toate concursurile zonale dar când am fost selecţionat să merg la concursul naţional m-am lăsat”, a povestit Cardoso care e convins că ar fi putut ajunge chiar la lotul naţional: „Am fost întrebat dacă vreau să merg la concursul de stat însă am refuzat. Dacă aş fi câştigat acolo mergeam la lotul naţional.” Medaliile şi trofeele câştigate la înot le mai păstrează încă acasă pentru a-i aminti de plăcerile copilăriei: „Am acasă o colecţie de medalii şi trofee de la concursuri de înot, pentru că acolo nu se câştigau bani. La 13 ani eram copil şi făceam înot de plăcere şi relaxare, şi îmi mai plăcea că mergeam mereu în alte oraşe la concursuri unde fiecare reprezenta oraşul lui iar eu eram mândru să câştig.”

image
image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite