„Caravana“ Steaua face turul ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până să revină în Ghencea sau să joace pe noua „Arenă Naţională”, Gigi Becali mută echipa în oraşele din provincie, unde se bucură de adevărate băi de mulţime. Steaua uimeşte Europa. Roş-albaştrii au disputat primele două meciuri din campionat, de acasă, în două oraşe diferite, iar pentru partida din Liga Europa se deplasează la Cluj.

Roş-albaştrii au un start bun de sezon în ceea ce priveşte meciurile de pe teren propriu. Atât că partidele de „acasă" nu mai se joacă în Ghencea, pe stadionul pe care „militarii" au făcut istorie. Steaua a învins cu 4-0 pe Mioveni, la Constanţa, şi cu 2-1 pe „U" Cluj, la Ploieşti. Iar pelerinajul echipei patronate de Becali nu se opreşte aici.

Pentru meciul din Liga Europa, cu ŢSKA Sofia, de joi, steliştii au închiriat arena rivalilor de la CFR Cluj, „Dr. Constantin Rădulescu". Gigi Becali s-a arătat încântat de modul în care oamenii din provincie îl tratează pe el, dar şi de faptul că, în afara Capitalei, jucătorii sunt încurajaţi de suporteri, şi nu contestaţi, ca în Ghencea. „Ei sunt adevăraţii suporteri ai echipei, nu huliganii de la peluze. Mie îmi place ca fanii să se manifeste ca-n Anglia.

Click pe foto pentru a vedea stadioanele pe care va juca Staua



Mi-ar plăcea să cânte galeria, dar noi am pierdut campionatul în trecut din cauza huliganilor. Aşa că gata! Eu îi rog pe cei din peluze să stea acasă, în faţa televizorului, şi să lase echipa în pace. Nu am nevoie de ei", a punctat finanţatorul roş-albaştrilor.

Urmează Buzău, Piteşti şi Timişoara

Dacă mutarea pe stadionul proaspăt construit în locul fostei arene „Lia Manoliu" nu se va face mai repede, Gigi este hotărât să ducă echipa şi în alte colţuri ale ţării. Primul oraş de pe listă este Timişoara, însă patronul lui Poli, Marian Iancu, l-a avertizat că oamenii din Banat sunt formaţi „anti-Bucureşti". Mai departe, Becali şi-ar dori ca Steaua să mai joace meciurile considerate pe teren propriu şi la Buzău, Severin sau Piteşti. De altfel, arena din Buzău este trecută momentan în acte ca fiind stadionul de acasă al Stelei.

Precedentul Lucescu

Acţiunea roş-albaştrilor, de a disputa partidele de pe propriul teren pe mai multe stadioane din provincie, nu este una în premieră pentru fotbalul românesc. Mircea Lucescu, pe vremea în care a antrenat Dinamo, dar şi în perioada Rapid obişnuia să se deplaseze mult prin ţară. Sigur, erau numai partide amicale disputate în oraşe în care respectivele echipe aveau mulţi susţinători.

"Noi ne plimbăm prin ţară şi pentru că trebuie să plătim pentru torţele aprinse de fanii noştri."
Mihai Stoica
manager general Steaua

Biletele cu ŢSKA se vând doar la Cluj

Steaua taie aproape toate legăturile pe care le are cu Bucureştiul. Pentru partida cu ŢSKA Sofia, din Liga Europa, biletele de intrare vor fi puse în vânzare, de azi, doar la Cluj, oraşul de disputare a meciului cu bulgarii. Preţul tichetelor variază între 10 lei (peluza 1), şi 100 de lei (VIP), iar casele de tichete vor fi deschise şi mâine şi joi, în intervalul orar 10.00 - 17.00.

În sfârşit au atacanţi care marchează

Roş-albaştrii traversează o perioadă fastă. Au câştigat în ultimele două etape, iar acum se pregătesc de meciul cu ŢSKA Sofia, de joi, din Liga Europa. Ce e însă cu adevărat îmbucurător pentru Ronny Levy e faptul că atacanţii săi sunt în formă maximă. Practic, jucătorii aduşi de Gigi Becali pentru a întări compartimentul ofensiv s-au ridicat până acum la nivelul aşteptărilor.

În primele trei jocuri din Liga I, cu Voinţa Sibiu, CS Mioveni şi Universitatea Cluj, Leandro Tatu, Raul Rusescu şi Mihai Costea au marcat fiecare de câte două ori, în timp ce Stefan Nikolici n-a reuşit încă să spargă gheaţa. Ce-i drept, sârbul nici nu are multe minute în tricoul Stelei.

Nu-l mai vor pe Moraes

Spre comparaţie, în întreg sezonul trecut, vârfurile roş-albaştrilor au punctat doar de nouă ori: Romeo Surdu (4), şi Marius Bilaşco (5). Eficacitatea fotbaliştilor din compartimentul ofensiv i-a bucurat pe oficialii Stelei. „Nu ne mai interesează Moraes. Avem un lot de 27 de jucători. S-a văzut şi în meciul cu Universitatea Cluj faptul că avem bancă de rezerve, iar atacanţii şi-au făcut treaba. Rusescu şi Nikolici au intrat pe teren în a doua repriză şi au schimbat în bine jocul echipei. Dacă este să remarc pe cineva, l-aş remarca pe ultimul. Este incredibil că, la trei zile de la revenirea de la echipa naţională, unde a şi marcat, a câştigat toate duelurile cu fundaşi ca Pele şi Szukala, doi dintre cei mai buni din România", a spus managerul stelist, Mihai Stoica.

6 goluri au marcat până acum atacanţii Stelei: Tatu, Raul Rusescu şi Mihai Costea. Doar Nikolici n-a înscris până acum.

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite