Campioni la apă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Fotbaliştii gălăţeni au început ieri sărbătoarea câştigării primului titlu din istorie încă de la ora prânzului şi până târziu în noapte, alături de antrenori, conducători, dar şi de învingătorii lui Juventus Torino din 1988. Galaţiul a trăit ieri un moment istoric. În premieră, Oţelul a fost sărbătorită pentru titlul de campioană naţională la fotbal.

Jucătorii Oţelului au dat startul petrecerii la „Viva Club", un hotel de cinci stele aflat în proprietatea miliardarului gălăţean Corneliu Istrate, care a ţinut să-i şi premieze cu câte 2.000 de euro pe câştigătorii Ligii I, în acordurile imnului Ligii Campionilor.

Ionel Borş (stânga) şi Marius Stan, conducătorii Oţelului

image

- Cornel Râpă, cel care a purtat sâmbătă în premieră banderola de căpitan al echipei, a fost ieri principalul animator al petrecerii. Fotbaliştii şi-au sărbătorit triumful aruncându-se îmbrăcaţi în piscină. În apă a ajuns şi antrenorul Dorinel Munteanu, însă n-au scăpat fără să fie udaţi până la piele nici directorul general Marius Stan, medicul Mihai Troacă sau preparatorul fizic Ionel Tămăşanu.

- La petrecere au participat şi câteva foste glorii ale echipei gălăţene, care au reuşit, în 1988, să învingă cu 1-0 echipa Juventus Torino, în primul tur al Cupei UEFA: Mario Agiu, Puiu Antohi, Octavian Popescu, Viorel Anghelinei, Ioan Profir, Eugen Ralea şi Gelu Popescu. Petrecerea de la piscină s-a încheiat la ora 16.00.

Campionii au defilat prin oraş într-o platformă



- Începând cu ora 18.00, echipa Oţelul Galaţi a traversat oraşul pe o platformă deschisă, adusă de la Constanţa. Traseul campionilor a început la Stadionul „Oţelul" şi s-a oprit lângă scena amplasată pe Faleza Dunării, acolo unde fotbaliştii şi-au primit medaliile de campioni. Seara a fost întregită de un concert al trupei Holograf şi de focuri de artificii.

- Trofeul Ligii I este diferit de la un an la altul, iar cel care a ajuns în vitrina Oţelului cântăreşte 8 kilograme şi a costat 1.500 de euro, fiind realizat de o firmă din Italia.

image

Fotbaliştii, alături de soţii şi prietene, cinstesc performanţa



- Adrian Porumboiu a continuat să conteste titlul obţinut de Oţelul chiar şi ieri. "Sunt şi arbitrii prezenţi la ceremonia Oţelului? Pentru a fi omologat, blatul lor cu Pandurii avea nevoie de parfum de Lausanne. A primit parfum de Lausanne şi cu asta basta", a spus patronul celor de la FC Vaslui.

Dorinel Munteanu are ambiţia de a câştiga eventul la anul.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite