Campioana penalty-urilor ratate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Cupa României, oltenii  n-au avut noroc la „loterie“
În Cupa României, oltenii n-au avut noroc la „loterie“

Universitatea Craiova e bântuită de blestemul penalty-urilor. Oltenii au tras de opt ori de la punctul cu var, în acest sezon, însă au înscris doar de trei ori! Din cauza ratărilor, echipa lui Victor Piţurcă a fost eliminată din Cupa României şi a pierdut puncte importante în Liga I.

Ultimul ghinionist e Cosmin Gângioveanu. Luni seară, în prelungirile meciului de la Mediaş, mijlocaşul a executat, în lipsa accidentatului Gargorov, primul său penalty pentru Ştiinţa. A bătut previzibil şi a ratat, iar „alb-albaştrii" au pierdut la limită.

Au ratat cupa

Gângioveanu nu e singurul care a ratat un penalty pe finalul unui meci. I s-a întâmplat şi lui Andrei Prepeliţă în partida cu FC Vaslui, pierdută tot la mustaţă de craioveni. Foşti căpitani ai echipei, Florin Costea şi Dorel Stoica nu au tras deloc de la punctul cu var în acest sezon întrucât în sezonul trecut s-au înscris şi ei pe lista ratangiilor.

La duelul recent cu Dinamo din sferturile de finală ale Cupei României, calificarea s-a decis la loviturile de departajare, unde oltenii au ratat de trei ori, prin Valerică Găman, Mihai Costea şi Ştefan Bărboianu. Ştiinţa a ajuns de-a lungul timpului de 12 ori la loteria penalty-urilor şi a câştigat numai de cinci ori.

Universitatea Craiova se poate lăuda cu unul dintre cei mai buni executanţi de penalty-uri din istoria fotbalului românesc, Mircea Irimescu. Între 1976 şi 1990, acesta a bătut peste 50 de lovituri de pedeapsă pentru gruparea din Bănie.

Lovea balonul atât de tare încât s-a întâmplat de câteva ori să dea peste cap mâinile portarilor. „Pe vremea mea se ştia clar, dacă eram pe teren, eu executam. Nu era ca acum, şapte executanţi într-un sezon. Exersam mult, iar în toată cariera mea am ratat maximum  trei penalty-uri", a spus Mircea Irimescu pentru "Adevărul".

Penalty-urile Craiovei

FCM Tg. Mureş - Craiova  1-4
A transformat: M. Costea

Craiova - Vaslui  0-1
A ratat: Prepeliţă 90

Urziceni - Craiova  1-2
A transformat: Gargorov

Gaz Metan - Craiova  1-0
A ratat: Gângioveanu 90

Dinamo - Craiova  1-1
(3-1 după penalty-uri)

Au ratat Găman, M. Costea, Bărboianu. A transformat Ologu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite