„Câinii“ se muşcă între ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Ciobotariu va fi în premieră antrenorul roş-albilor
Liviu Ciobotariu va fi în premieră antrenorul roş-albilor

Badea, Borcea şi Săvulescu au aceeaşi putere în club, dar păreri diferite în privinţa noului antrenor, cât şi a stabilirii bugetului. Trei nume pentru un singur post. Borcea îl vrea pe Contra, Badea –pe Andone, dar la reunire, mâine, se va prezenta Ciobotariu.

Vacanţa, şi aşa agitată, a dinamoviştilor s-a încheiat, mâine fiind programată deja reunirea lotului. Dar şi o nouă şedinţă între acţionari, problema cea mai arzătoare fiind stabilirea unui antrenor pentru noul sezon, după ce Liviu Ciobotariu, cel care a stat pe banca echipei secunde, va asigura interimatul. Până acum, tema a mai fost discutată şi nu s-a ajuns la nicio concluzie pentru că fiecare om cu putere de decizie are câte un preferat.

De unde provine acest întreg haos? Ei bine, chiar de la „vârful" clubului bucureştean. Noua structură de conducere a „câinilor", formată din cei trei acţionari, Nicolae Badea, Cristi Borcea şi Dragoş Săvulescu, în loc să aducă stabilitate în cadrul lotului produce, momentan, mai mult iureş. Şi asta, deoarece, fiecare „şef" are câte o preferinţă în privinţa antrenorului care se va ocupa de acum înainte de Dinamo.

N-au ajuns la un consens nici în privinţa lotului

Andone, dezamăgit de situaţia clubului iar Contra tratează cu Borcea Foto: mediafax



- Nicolae Badea insistă pentru Ioan Andone. Preşedintele Consiliului de Administraţie încearcă să-l convingă pe „Fălcos" să revină la sentimente mai bune faţă de roş-albi. În cazul în care antrenorul îşi va menţine actuala poziţie, atunci Badea ar vrea să-l readucă la echipă pe italianul Dario Bonetti. Însă Cristi Borcea nici nu vrea să audă de italian, după ce Bonetti i-a „desfiinţat" pe el şi pe Vasile Turcu înainte de plecarea din „Ştefan cel Mare".

- Cristi Borcea îl vrea pe Cosmin Contra. Preşedintele executiv este un fan al lui „Guriţă", el încercând de mai multe ori să-l readucă pe Cosmin la Dinamo mai întâi din postura de jucător. Apoi, Borcea a fost plăcut impresionat şi de cum a arătat Timişoara pe teren cu antrenorul Contra şi vrea să-i ofere acestuia şansa de a o pregăti pe Dinamo. Un alt atu pro-Contra ar fi faptul că este dinamovist şi cunoaşte şi tradiţia acestui club.

- Dragoş Săvulescu stă în expectativă. Cooptat de curând în stafful roş-albilor, noul preşedinte-delegat are ambiţia ca în cel mai scurt timp Dinamo să reajungă acolo unde-i este locul, adică în fruntea Ligii I. De aceea, nu vrea să tulbure apele în cadrul clubului şi ar merge pe una dintre propunerile lui Borcea sau Badea, dacă acestea ar ajuta echipa să facă performanţă. Totuşi, omul de afaceri pare tentat şi el de o propunere, în persoana lui Liviu Ciobotariu, actualul antrenor la Dinamo II.

Dincolo de problema stringentă a noului antrenor, între cei trei „boşi" au fost discuţii şi-n privinţa lotului, dar şi a plăţii salarilor restante. Evident, toate aceste discuţii au pornit de la bani, mai exact de la lipsa lor. Până acum nu s-a putut stabili o sumă pe care să se bazeze echipa în sezonul viitor, deşi au mai fost două întâlniri între conducători.

Frăţia procentelor

Nicolae Badea nu-şi mai permite să ia deciziile importante de unul singur. Consiliul de Administraţie e împărţit în cinci membri (trei majoritari şi doi cu cote foarte mici, Cornel Dinu şi Constantin Eftimescu), plus vechea societate, FC Dinamo. Florian Walter figurează încă, în acte, ca acţionar, dar şi cota sa va fi cumpărată şi împărţită, aşa cum s-a întâmplat cu procentele lui Turcu. Badea a luat unităţile fostului său coleg după care Borcea şi Săvulescu au negociat şi au cumpărat de la el cotele aferente.

Împărţirea acţiunilor*

Nicolae Badea    27
Cristi Borcea     27
Dragoş Săvulescu    27
FC Dinamo     7.98
Cornel Dinu     0.01
Constantin Eftimescu    0.01
Florian Walter     11

*procente

Andone, dezamăgit de situaţia clubului iar Contra tratează cu Borcea Foto: mediafax
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite