„Câinii“ lui Andone au călcat Bălţile în picioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dinamo a debutat cu dreptul în Liga Europei, însă victoria cu Olimpia, scor 2-0, a venit doar datorită experienţei superioare. Roş-albii au jucat circa o jumătate de oră în inferioritate. Dinamo are prima şansă la calificarea în turul III preliminar, după golurile lui Pulhac şi Liviu Ganea. În repriza secundă, moldovenii i-au împins pe roş-albi în propriul careu.

Andone a tremurat mai mult decât ar fi crezut pentru o victorie la Chişinău, în meciul cu Olimpia Bălţi. „Fălcosul" a anticipat că va avea un meci dificil, având în vedere formula defensivă trimisă pe teren, însă succesul de peste Prut a fost mai degrabă smuls cu
forcepsul.

Dinamo a început partida prudent, testându-şi adversarul mai ales pe centrul terenului. Într-un tip de echipă care ar fi trebuit să verticalizeze, „câinii" s-au chinuit să ajungă la poarta lui Paşcenco. Andone nu a folosit nicio extremă, nici pe stânga, nici pe dreapta, iar acest lucru s-a văzut. N'Doye, Mărgăritescu şi Kone au fost mai degrabă preocupaţi să paseze în spate şi, pe bună dreptate, Marius Niculae şi Andrei Cristea s-au plâns de lipsa mingilor utile. Nici nu este de mirare că prima reuşită a dinamoviştilor a venit în urma unei gafe defensive a moldovenilor. Pulhac a spus „mersi" şi a împins balonul în poarta goală.

În repriza secundă, roş-albii au intrat pe teren cu o singură viteză: marşarierul. „Câinii" au refuzat atacul, bălţenii au prins curaj, iar arbitrul i-a ajutat şi el, acordându-i lui Marius Niculae un cartonaş roşu direct, pentru o „talpă" la adversar. Au urmat 30 de minute de chin pentru dinamovişti, salvaţi în cele din urmă de fiul rătăcitor Liviu Ganea, care a marcat pe final, după un contraatac. Returul este peste o săptămână, de la ora 20.45.

0 - 2

Olimpia: Paşcenco - Ogada, Cheltuială, Orlovski, Văluţă - Jerome (Repineţchi 67), Tcaciuc (Somide 58), Paseciniuc (Khorolsky 80), Camara - Ovsianicov, Adaramola. Antrenor: Nicolae Bunea.
Dinamo: Curcă - Homei, Scarlatache, Moţi, Pulhac - Mărgăritescu, D. Kone (Torje 64), N'Doye - Ad. Cristea (C. Munteanu 64) - An. Cristea (L. Ganea 81), M. Niculae. Antrenor: Ioan Andone.
Goluri: Pulhac 41, L. Ganea 83
Eliminaţi: Cheltuială 89 / M. Niculae 57
Stadionul „Zimbru" (Chişinău) : 7.000
Arbitru: Michael Koukoulakis (Grecia)

Telex

Niculescu, neinclus în lot. Atacantul de 34 de ani a fost trimis de Andone în tribune, la ora meciului cu Olimpia Bălţi. Claudiu a devenit abia a patra opţiune pentru postul de vârf de atac.

Dănciulescu, înapoi la Dinamo? Jucătorul care sezonul trecut a evoluat la Hercules Alicante a ajuns liber de contract. Spaniolii nu i-au mai prelungit acordul din cauza problemelor cu legea pe care le întâmpină preşedintele clubului. Dănciulescu are de ales între Dinamo, „U" Cluj şi Astra.

Steliştii s-au dat cu bălţenii. 100 de fani ai Stelei Bucureşti, din Chişinău, au venit la meci cu articole inscripţionate cu logoul şi numele roş-albaştrilor. Aceştia le-au făcut galerie gazdelor. La golul lui Pulhac, suporterii lui Dinamo au aprins torţele, iar jandarmii au intervenit în forţă, stingându‑le.

„Perlele" moldovenilor. Comentatorii de la televiziunea din Chişinău au avut câteva intervenţii haioase: „N'Doye a fost pedepsit pentru escapadele nupţiale", „Andrei Cristea este cât de cât spionat de Tottenham" sau „La această fază, tot staff-ul lui Dinamo este în careul nostru".

Andone s-a temut de Olimpia. Antrenorul „câinilor" a început prudent meciul cu Olimpia, folosind încă din start trei „închinzători": N'Doye, Kone şi Mărgăritescu.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite