Cadu nu va fi lăsat să joace pentru naţionala României. „E decizia lor, nu sunt deloc supărat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ricardo Cadu va deveni în curând cetăţean român şi ar fi vrut să joace pentru naţionala lui Piţurcă
Ricardo Cadu va deveni în curând cetăţean român şi ar fi vrut să joace pentru naţionala lui Piţurcă

Căpitanul lui CFR Cluj, Ricardo Cadu, nu-şi va putea îndeplini visul de a juca sub „tricolor“, deoarece preşedintele FRF, Mircea Sandu, îl consideră prea bătrân.

Ricardo Cadu a început deja demersurile pentru a obţine cetăţenia română. Fotbalistul portughez a declarat în mai multe rânduri că şi-ar dori să joace pentru naţionala noastră, acesta fiind motivul care l-a determinat să înainteze deja actele pentru a deveni român.
Prezent la Cluj într-o vizită pe noul stadion, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a dezvăluit că un jucător de 30 de ani nu mai reprezintă o prioritate pentru naţionala pregătită de Victor Piţurcă.

„Cadu e bătrân deja pentru a fi naturalizat. Are peste 30 de ani dacă nu mă înşel, iar noi trebuie să reconstruim cu jucători tineri. La un moment dat, ar fi putut reprezenta soluţii bune fotbalişti precum Culio, Wesley sau Traore, dar legile de la noi sunt clare. E nevoie ca jucătorul să fi jucat cel puţin cinci ani neîntrerupt în Liga 1, sau să se fi căsătorit cu o româncă. Eu cred că trebuie să mizăm în continuare pe jucătorii români“.

Acesta spune că în ultimii ani a dispărut sentimentul naţional în rândul fotbaliştilor, iar acest lucru se resimte şi la echipe precum Argentina sau Brazilia: „Jucătorii nu mai simt acea emoţie, acea mândrie, când li se cântă imnul. A dispărut şi la noi acest sentiment, iar asta s-a văzut din plin şi la naţionale precum ale Argentinei sau Braziliei“, a spus acesta.

Cadu nu este afectat de acest lucru

La auzul veştii că preşedintele federaţiei îl consideră prea bătrân pentru echipa naţională, căpitanul CFR-ului nu s-a arătat deloc dezamăgit: „A spus că sunt prea bătrân? Asta este, fiecare cu părerea lui. Eu îi respect decizia, oricum nu am ce să fac mai mult de atât dacă dânsul aşa consider. Eu mi-am depus actele pentru a deveni cetăţean roman, dar nu doar în ideea în care să joc pentru naţionala României, ci să am paşaport. Nu sunt supărat, deşi mi-ar fi plăcut mult să joc“, a spus acesta.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite