Ca pe vremea lu’ nea Nicu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sibienii s-au călcat ieri în picioare pentru un bilet la meciul cu Steaua, partida urmând a se disputa cu casele închise. Meciul de astăzi dintre nou-promovata Voinţa Sibiu şi Steaua  aminteşte de disputele pe care defuncta Inter Sibiu le disputa cu roş-albaştrii în ultimii ani ai regimului comunist.

Primul meci din istoria Voinţei Sibiu în Liga I, cel cu Steaua de azi, a creat o adevărată isterie în oraş. Clubul a vândut în două zile peste 2.000 de abonamente, iar ieri, în momentul când au început să se comercializeze biletele de 25 de lei pentru partida cu roş-albaştrii, peste 1.500 de oameni se aşezaseră la coada care măsura circa 100 de metri. Mai mult ca sigur, peste 10.000 de oameni vor fi azi în tribune. O asemenea nebunie n-a mai fost în oraş de pe vrea Interului, formaţia favorită a lui Nicuşor Ceauşescu, care în 1988 a promovat în Liga 1.

Majearu: „Nicu a vrut să facă echipă tare la Sibiu"

Mihail Majearu, unul dintre oamenii de bază ai echipei de atunci îşi aminteşte: „Nicuşor i-a spus fratelui Valentin să-i dea şi lui nişte jucători de la Steaua, ca să-şi facă echipă puternică. Aşa am ajuns eu şi Radu II să fim transferaţi acolo. Câştigam sub Steaua sau Dinamo, dar mult peste nivelul altor echipe de provincie. Nicu îşi dorea să-l învingă pe Valentin la fotbal. Aveam 15.000 de oameni la fiecare meci".  Fost secund al lui Constantin Ardeleanu în acei ani, actualul tehnician al celor de la FC Vaslui, Viorel Hizo, a ţinut să remarce şi el un aspect deloc de neglijat: „În oraşele în care existau aeroporturi, făceam depla­sarea cu avionul. Nimeni nu îşi mai permitea asta atunci. Steaua şi Dina­mo foloseau autocarul".

La nivel de echipă însă situaţia de acum e mult schimbată faţă de cea din vremea Ceauşeştilor. Voinţa Sibiu e cotată drept cea mai slabă echipă din campionat, lotul ei fiind evaluat la 1.000.000 de euro, în vreme ce roş-albaştrii "cântăresc" aproape 24 de milioane de euro. Cel mai bine plătit fotbalist al ardelenilor este căpitanul Nicolae Grigore, care câştigă 8.000 de euro pe an, un pic mai mult decât ia brazilianul Geraldo într-o săptămână.

Inedit

- Deşi au încercat să-l legitimeze pe Mihai Costea, roş-albaştrii s-au lovit de refuzul LPF, care n-a acceptat să-i dea undă verde pentru meciul de azi.

- Ronny Levy a deplasat un lot de 19 fotbalişti la Sibiu, din care fac parte şi mulţi tineri care au activat anul trecut la Steaua II. Nigerianul Emeghara nu va evolua nici el împotriva Voinţei.

- Oţelul şi Steaua au fost sancţionate fiecare cu interzicerea organizării unui joc pe terenul propriu de către Comisia de Disciplină a FRF, în urma incidentelor de la Supercupă.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite