CRONICA Steaua şi Rapid slabe la infinit!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steaua-Rapid
Steaua-Rapid

Fotbal puţin şi mulţi nervi a oferit meciul prin care formaţiile bătute în Liga Europa sperau să se reabiliteze în campionat

Pentru Steaua şi Rapid, stadionul Arena Naţională a fost, aseară, „mama răniţilor". Cele două echipe care s-au întors în campionat după ce Europa le-a dat un şut în partea dorsală la mijlocul săptămânii trecute, nu apucat să se trezească din letargie. Cel puţin, prima repriză a fost săracă în faze de poartă. Un plus, totuşi, pentru Rapid. Răzvan şi-a aşezat meticulos echipa pe teren, şi a suprins cu Sburlea în atac şi cu Texeira, la mijloc, în rol de dirijor. Ideea antrenorului rapidist nu a fost rea, pentru că steliştii şi-au mutat atenţia de la Herea, iar decarul din Giuleşti a avut loc să-şi creeze ocazii.
Înainte însă acustica stadionului amplificase „oful" roş-albaştrilor de la ocazia lui Prepeliţă. În poziţie bună, la 18 metri de buturile lui Coman, cu fundaşii adverşi buimaci pe lângă el, fostul jucător al Universităţii Craiova a ratat execuţia şutând peste poartă.


Rapidiştii au echilibrat balanţa la oportunităţi de gol la acţiunea lui Herea, care a pierdut pe drum mai mulţi stelişti, chiar în careu, însă Stanca a ştiut să pareze şutul. Prima parte s-a terminat cu „capul" peste al aceluiaşi Herea, nemarcat, din poziţie ideală. Giuleştenii au ştiut să-şi păstreze tonusul ridicat şi după pauză. Steaua nu a avut de partea ei decât publicul. Mai numeros şi dinamic doar la deciziile neclare ale arbitrului Tudor, dar şi atunci când a fost înlocuit Mihai Costea, care a simţit pe propria piele ce înseamnă să dezamăgeşti 35.0000 de oameni.

Steaua-Rapid 0-0


Adevărul că pe faza ofensivă Steaua a suferit, iar faptul că Brandan şi Latovlevici, doi jucători defensivi, au schimbat cele mai multe pase pe de atac a roş-albaştrilor spune foarte multe. Nici măcar cu un om în plus, după eliminări, Steaua n-a reuşit să-şi adjudece derbyul reabilitării, amânând momentul revenirii în lupta pentru titlu la o dată care fi stabilită ulterior. Când, unde şi cu cine nimeni nu ştie.

CASETA MECIULUI
Steaua 0
Stanca - Martinovici (Răduţ 89), Iliev, Geraldo, Latovlevici - Prepeliţă, Bourceanu, Brandan, Tănase (Nikolici 76) - Tatu, M. Costea (T. Bălan 55). Antrenor: Ilie Stan

Rapid 0
Coman (Straton 70) - Rui Duarte, Marcos Antonio, Burcă, Ezequias - Teixeira, Alexa, Herea - Sburlea (Surdu 63), Pancu (Grigore 72), Deac.

Antrenor: Răzvan Lucescu
Eliminaţi: Prepeliţă 67 / Alexa 67, Ezequias 75
Stadion „Arena Naţională": 35.000
Arbitru: Alexandru Tudor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite