CFR şi Vaslui, miză de zece milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă se califică în playoff-ul Ligii Campionilor, cele două echipe româneşti vor încasa, cu siguranţă, cel puţin câte cinci milioane de euro din partea UEFA.

CFR Cluj şi FC Vaslui joacă astăzi cu gândul la paradisul financiar asigurat de intrarea în grupele Ligii Campionilor (anul trecut, fără să ia vreun punct, Oţelul s-a ales cu 18 milioane de euro!).

Totuşi, chiar şi calificarea în ultimul tur preliminar, adică în playoff, ar însemna o adevărată lovitură pentru bugetele ardelenilor şi moldovenilor. Astfel, cel puţin câte cinci milioane de euro ar urma să încaseze campioana şi vicecampioana României în cazul în care vor reuşi să treacă de Slovan Liberec, respectiv Fenerbahçe.

În primul rând, UEFA răsplăteşte simpla prezenţă în playoff cu două milioane de euro. Apoi, dacă vor rata grupele Ligii Campionilor, CFR Cluj şi FC Vaslui vor fi redirecţionate către grupele Ligii Europa, unde fiecare echipă va mai primi un bonus de un milion de euro. La aceşti bani se vor adăuga alte sume consistente acordate de UEFA, în funcţie de punctele şi performanţele obţinute, precum şi în funcţie de market-pool (valoarea pieţei TV a României).

Clujenii au rămas fără trei jucători

Campioana României va ataca, diseară, calificarea, având mai multe probleme de efectiv. Maftei şi Piccolo sunt suspendaţi, în timp ce Deac s-a „rupt" în prelungirile meciului cu FC Vaslui şi va sta două luni pe tuşă. Andone are emoţii şi în privinţa lui Gabi Mureşan. „Închizătorul" s-a deplasat în Cehia, însă prezenţa sa pe teren se află sub semnul întrebării. „Deac e cea mai mare pierdere", e de părere preşedintele Iuliu Mureşan. „Şansele calificării sunt 50-50. Presiunea publicului va fi un fantastică în Cehia", a adăugat Ionuţ Rada.

Biletele s-au ieftinit cu 90%!

Pentru ca în returul cu Fenerbahçe, găzduit de Piatra Neamţ, tribunele să fie pline, sponsorul vasluienilor, firma „New Holland", a decis să acopere 90 la sută din preţul biletelor! Astfel, ele vor costa: 10 lei, peluze, 15 lei, tribuna a doua şi 25 de lei, tribuna I.

Totuşi, turcii sunt convinşi că se vor califica. „În tur, am avut probleme, fiindcă a fost primul nostru meci oficial în acest sezon. Acum, mergem în România ca să câştigăm", a spus mijlocaşul Erkin. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite