CFR îi readuce pe „diavoli“ în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robin van Persie e cel mai periculos jucător al celor de la Manchester United
Robin van Persie e cel mai periculos jucător al celor de la Manchester United

După ce, în sezonul trecut, a întâlnit Oţelul, acum, Manchester United va juca la Cluj, într-o serie din care mai fac parte Braga şi Galatasaray.

Emoţii mari şi de lungă durată pentru CFR Cluj la tragerea la sorţi. Campioana României a fost ultima formaţie care a ieşit din urne, când doar două grupe mai erau de completat: D şi H.

Sorţii au trimis trupa finanţată de Arpad Paszkany într-o serie, teoretic, mai accesibilă, alături de campioana Turciei, Galatasaray, vicecampioana Angliei, Manchester United, şi locul 3 din Portugalia, Sporting Braga.

Scapă de Rooney?

Cel mai tare adversar al clujenilor e o cunoştinţă mai veche a românilor în această fază a competiţiei. Manchester United a venit şi anul trecut în România, atunci fiind colegă de grupă cu Oţelul Galaţi. Au fost două partide câştigate lejer de „diavoli": 2-0 pe „Arena Naţională" şi 2-0 pe „Old Trafford".

Acum, echipa lui Ferguson tocmai s-a întărit cu Robin van Persie, însă l-a pierdut pe Wayne Rooney. Acesta ar putea rata întâlnirea cu CFR, după ce a suferit o accidentare care îl va ţine departe de gazon timp de mai multe săptămâni.

Peseiro şi beto se întorc şi ei

Un nou duel româno-portughez se va produce şi în această stagiune a Ligii, după ce, anul trecut, Oţelul a fost învinsă de două ori (1-0 şi 1-0) de Benfica.
Sporting Braga, pregătită de Jose Peseiro, va găsi în CFR un adversar pe jumătate portughez, dar care nu e o necunoscută pentru fostul tehnician al Rapidului. De asemenea, în Gruia, se întoarce şi portarul Beto, cel care a câştigat titlul cu CFR în sezonul trecut.

Galata şi coşmarul românesc

În afară de CFR, Galatasaray e singura campioană din grupa H. Turcii n-au amintiri plăcute din ultima lor confruntare cu un club românesc. În sezonul 2008-2009, ei n-au putut ajunge în grupele Ligii Campionilor, după ce au făcut doar 2-2, acasă, cu Steaua, iar în retur au fost învinşi cu 1-0. 

Când se joacă meciurile?

- 18/19 septembrie
- 2/3 octombrie
- 23/24 octombrie
- 6/7 noiembrie
- 20/21 noiembrie
- 4/5 decembrie
Programul exact s-a stabilit după închiderea ediţiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite