Hagi are portar de naţională! Vezi cine face furori între buturi, în Liga 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

1-0la Cluj, pe terenul campioanei CFR, şi 2-0 acasă, cu vice-liderul Pandurii. Sunt ultimele rezultate ale Viitorului Constanţa, prin care echipa lui Gică Hagi a reuşit să iasă din zona mlăştinoasă a clasamentului.

Unul dintre numitorii comuni ai acestor succese este portarul Alexandru Buzbuchi. Puştiul, care va împlini azi 19 ani, a debutat etapa trecută în Liga 1, iar luni seara a reuşit să repete evoluţia excelentă de la Cluj. „Buzbuchi este fotbalistul de la Viitorul cu cea mai rapidă ascensiune. Asimilează totul cu o foarte mare uşurinţă", spune Hagi despre jucătorul său, a cărui valoare de piaţă este acum de 175.000 de euro, conform transfermarkt.de. Buzbuchi este un produs 100 % al „Academiei Gheorghe Hagi" şi crede că mentalitatea impusă de fostul mare fotbalist l-a ajutat să crească corect. „Domnul Hagi a ştiut mereu să ne dea încredere. Ne cere să fim curajoşi, iar pentru noi contează enorm că un om de valoarea lui stă în spatele nostru", a dezvăluit tânărul goal-keeper, elev în clasa a XII -a la liceiul din Ovidiu.
A fost suspendat şase luni de FRF
Dacă acum poate fi considerat un fotbalist pe val, în urmă cu câteva luni, Alexandru Buzbuchi a avut un moment dificil. S-a întâmplat după un meci al naţionalei Under 19, disputat la Novi Sad. Alături de alţi nouă fotbalişti, dintre care patru chiar coechipieri de-ai lui de la Viitorul, Buzbuchi a fost acuzat că înaintea meciului cu Serbia ar fi ieşit în oraş până aproape de miezul nopţii şi ar fi consumat pizza şi bere. Directorul tehnic al naţionalelor de juniori, Mihail Marian, i-a înfierat pe puşti într-un raport stufos, în urma căruia şapte dintre ei au fost suspendaţi timp de un an, iar alţi trei doar şase luni. Buzbuchi face parte din a doua categorie, scăpând cu o pedeapsă mai mică.
Regele i-a apărat
Deşi a fost evident că în cantonamentul din Serbia s-au petrecut lucruri necurate, Gheorghe Hagi nu a sărit atunci la gâtul jucătorilor săi, ba din contră le-a luat apărarea. „Eu îi cunosc altfel pe aceşti copii. Ar trebui să se aibă mai multă grijă faţă de ei, să fie educaţi şi ajutaţi atunci când greşesc. Mă deranjează că anumite lucruri nu s-au rezolvat în bucătăria echipei", a declarat Regele, care n-a luat nicio sancţiune împotriva lor. El i-a mustrat verbal pe fotbaliştii Viitorului, mai ales că unii dintre ei, între care şi Buzbuchi, şi-au postat pe facebook poze cu interlopul Buturovici, acelaşi personaj controversat alături de care a chefuit Mutu după ce Serbia a spulberat România cu 5-0 în 2009. „Trebuie să aveţi grijă de imaginea voastră. Să aveţi calitate şi pe gazon şi în afara lui", le-a zis Gică tinerilor.

„Mi-aş dori ca într-o zi să ajung la Steaua. E cea mai bună echipă din România. La penaltyul executat de Maxim am avut inspiraţie. Am decis să mă arunc acolo încă de când s-a dictat lovitura de pedeapsă"
Alexandru Buzbuchi, portar Viitorul

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite