Burţile s-au umflat, fotbalul n-a fost uitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andone (în galben) a făcut spectacol pe teren
Andone (în galben) a făcut spectacol pe teren

La Iaşi, naţionala de „old-boys“ a României a terminat la egalitate, scor 3-3, meciul contra echipei similare a Italiei. A fost o reeditare a partidei din 16 aprilie 1983, câştigată de tricolori cu 1-0, prin golul lui Bölöni, în preliminariile Euro 1984.

De această dată, s-au jucat două reprize a câte 20 de minute, pe teren sintetic, iar fiecare formaţie a avut câte cinci jucători de câmp şi un portar.

Înainte de meci, eroul Italiei de la Cupa Mondială din 1982, Paolo Rossi, ne-a măgulit. „România are o mare tradiţie în fotbal. Dacă avea mai multă minte, cred că Adi Mutu ar fi fost cel mai bun atacant din lume! Chivu este un jucător extraordinar, care a reuşit multe cu Inter", a spus Rossi. Fost adversar al lui Ilie Balaci în meciul din 1983, Claudio Gentile a fost mai puţin amabil, când a fost întrebat despre transferul lui Torje la Udinese.

„L-am urmărit pe Torje în câteva partide, dar pe mine, sincer, nu m-a impresionat. Trebuie să mai crească pentru a fi un mare jucător", a declarat cel care a fost la un pas să ajungă pe banca Stelei în vară, la propunerea lui Massimo Pedrazzini.

„Aş fi dispus să vin să antrenez în România. Cu un proiect bine pus la punct, cred că naţionala voastră s-ar califica din nou la turneele finale", a mai spus Gentile.

3-3

România: Prunea - Andone, N. Ungureanu, Gabor, Geolgău, Cămătaru. Au mai jucat: Cîrţu, C. Orac, Beldeanu, L. Grozavu şi Zafiris.
Antrenor: Mircea Rădulescu

Italia: S. Tacconi - Baresi, Gentile, Dossena, Antognoni, Schillaci. Au mai jucat: Evani, Giannini, Causio şi R. Mussi.
Antrenor: Paolo Rossi

Goluri: N. Ungureanu, C. Orac, Zafiris / Evani (2), Baresi
Spectatori: 300

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite