Au căzut de pe schelele de la „Lia Manoliu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările la stadionul „Lia Manoliu“ a început în decembrie 2007
Lucrările la stadionul „Lia Manoliu“ a început în decembrie 2007

Patru muncitori au fost răniţi şi au ajuns la spital după ce schela pe care lucrau la Stadionul Naţional s-a prăbuşit. Muncitori au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi la Spitalul Sfântul Pantelimon, iar acum starea lor este stabilă.

Incidentul s-a petrecut aseară, în jurul orei 17.30. Cei patru muncitori, cu vârste cuprinse între 23 şi 44 de ani, lucrau pe o schelă, la o înălţime de patru metri, pe şantierul unde se amenajează cea mai mare arenă de sport din România.

Ei montau un perete transparent cu mai multe ferestre în dreptul intrării în tribuna oficială a viitorului stadion „Lia Manoliu“. La un moment dat, schela pe rotile s-a mişcat, muncitorii şi-au pierdut echilibrul şi au căzut.

Unul dintre pacienţi, în stare mai gravă
Doi dintre răniţi, care au prezentat fracturi simple, au fost duşi la Spitalul Pantelimon. Ceilalţi doi răniţi au fost duşi la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Toţi sunt conştienţi şi stabili. Au traumatisme cranio-faciale minore, fracturi la picioare, traumatisme abdomninale şi diverse contuzii.

Unul dintre ei are leziuni multiple, fiindcă peste el a căzut peretele de aluminiu. „Unul dintre pacienţi este confuz şi a suferit un traumatism cranio-cerebral. Cel de-al doile pacient a suferit un traumatism cranio-facial. Vestea bună este că ambii pacienţi sunt stabili“, a spus şeful serviciului SMURD, Bogdan Opriţa.

ITM a demarat o anchetă
Şefa Inspectoratului de Stat în Construcţii, Gabriela Radu, a declarat că s-a demarat deja o anchetă în acest caz. „Încă de ieri au fost la faţa locului doi inspectori pentru a culege informaţii şi în cazul în care rămân mai mult de doi oameni spitalizaţi vom începe noi o anchetă penru că este vorba despre un accident colectiv de muncă.

În cazul în care rămân doar doi, ancheta va fi făcută de firma care execută lucrarea sub supravegherea noastră“, a spus şefa Inspectoratului de Stat în Construcţii. Ea a precizat că Parchetul se implică în astfel de accidente doar dacă există decese.      

Constantin Bujor, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti a declarat că atunci când echipa lor de anchetă a ajuns la locul accidentului, victimele erau deja la spital. „S-a întâmplat ceva cu schela şi au căzut de la o înălţime de patru metri. Nouă ni s-a spus că purtau echipament de protecţie“, a spus Bujor.

Investiţie de 143 de milioane de euro
Procesul de modernizare al stadionului „Lia Manoliu“ a început în decembrie 2007. Arena ar trebui să fie gata în luna decembrie a acestui an, dar se pare că termenul nu va fi respectat. Investiţia totală în acest proiect este estimată la aproximativ 143 de milioane de euro fără TVA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite