Bucşaru le-a luat jucătorilor de la gură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi a încasat din fotbal aproape 23 de milioane de euro în ultimul an, patronul ialomiţenilor a direcţionat către echipă doar 3,5 milioane de euro. Bucşaru a preferat să folosească banii pentru afacerile personale. Fotbaliştii, în schimb, nu şi-au mai încasat salariile de mai bine de patru luni.

Unirea Urziceni traversează o perioadă critică din punct de vedere financiar. Fotbaliştii antrenaţi de Ronny Levy nu au mai încasat niciun salariu de mai bine de patru luni. Mai mult, ei aşteaptă, cu sufletul la gură, ca patronul să le achite şi primele restante promise pentru meciurile din Liga Campionilor.

Până acum, jucătorii au primit aproximativ 50.000 de euro de fiecare. Nici banii pentru clasarea pe locul secund în Liga I, la finalul sezonului trecut, nu au fost achitaţi. În total, jucătorii ialomiţeni trebuie să mai primească 1,9 milioane de euro.

Green City, mai important ca echipa

De ce s-a ajuns în această situaţie, în condiţiile în care Dumitru Bucşaru a avut încasări de 23 de milioane de euro numai în ultimul an? Omul de afaceri i-a ignorat, de bună voie, pe fotbaliştii săi pentru a acorda prioritate afacerilor personale. Înglodat în diverse datorii, boss-ul echipei din Bărăgan i-a achitat deja 10 milioane de euro lui Gigi Becali, iar până la 15 august trebuie să-i mai vireze încă trei milioane de euro.

De asemenea, Bucşaru a finalizat cartierul rezidenţial Green City tot cu ajutorul finanţelor provenite de la sportul-rege. Potrivit unor surse apropiate, Bucşaru ar fi direcţionat aproximativ 10 milioane de euro către acest proiect imobiliar.

„Suntem într-o situaţie delicată, dar sperăm ca toate problemele noastre să se rezolve", a spus Mihai Stoica, managerul general al clubului, ieri înainte ca lotul Urziceniului să plece spre Sankt Petesburg, unde mâine este programat returul cu Zenit (ora 19.30, Digi Sport), din turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

Jucătorii s-au mai liniştit după ce li s-a promis achitarea restanţelor. „Patronul ne-a transmis că, până la finalul săptămânii, ne va da banii", a spus Marius Bilaşco.

Frunză: „În Liga Campionilor nu e nevoie de prime"

Lotul Unirii a plecat ieri spre Rusia. Ialomiţenii au avut avion spre Moscova la ora 8.40, au stat trei ore în aeroportul capitalei Rusiei, şi au ajuns la Sankt Petersburg în jurul orei 16.00.

„Cred că presiunea e pe Zenit, noi trebuie să fim mai relaxaţi şi să dăm tot ce este mai bun", a spus antrenorul Ronny Levy, completat de mijlocaşul Sorin Frunză: „La un meci din preliminariile Ligii Campionilor nu-ţi trebuie motivaţie financiară".

Situaţia lui Bucşaru

Cât a încasat Unirea Urziceni în ultimele şase luni

3,8 milioane pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor

2,4 milioane pentru cele 8 puncte obţinute în Grupa G

9,5 milioane din market pool UEFA

0,2 milioane pentru că a terminat pe locul trei în Grupa G şi a ajuns în „16"-ile Ligii Europa

0,8 milioane din biletele vândute la meciurile cu Sevilla, Rangers, Stuttgart şi Liverpool

2,8 milioane din drepturile TV

Total încasări: 22,8 mililioane de euro

Ce a făcut Bucşaru cu banii

9 milioane i-a dat lui Gigi Becali anul trecut un milion i-a dat lui Gigi Becali

0,8 milioane a plătit prime către jucători

1,5 milioane a cheltuit pentru diverse activităţi ale echipei.

1,2 milioane i-a cheltuit pe salariile jucătorilor.

Total cheltuieli: 13,5 milioane de euro

Datoriile lui Bucşaru

50.000 de euro din prima pentru participarea în grupele Ligii Campionilor pentru fiecare jucător

20.000 de euro primă pentru clasarea pe locul 3 în Grupa G a Ligii Campionilor pentru fiecare jucător

20.000 de euro primă pentru locul 2 în Liga I pentru fiecare jucător

25.000 de euro reprezentând media restanţelor salariale pe ultimele patru luni către fiecare jucător

3 milioane către Gigi Becali (trebuie plătiţi până la 15 august)

Total datorii: 4,9 milioane de euro

*sume exprimate în euro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite